HIRDETÉS
Filéző

A krumpli valójában nem hizlal, de akkor miért olyan rossz a píárja?

A Filéző podcast új, tematikus évadában a legalapvetőbb konyhai alapanyagokat járjuk körbe Saly Noémi gasztrotörténésszel, Tóth Szilárd séffel és Szabó Adrienn dietetikussal. Ötödik epizódunk témája a burgonya, amely ötszáz éve jutott el Európába, és számos tévhit övezi a mai napig.

A megújult Filéző podcast epizódjait korábban csak a 24 Extra Csúcs csomagjának előfizetői hallgathatták meg, most azonban hétről hétre mindenki számára elérhetővé tesszük – a 24.hu felületén és a streaming platformokon egyaránt (Spotify, Youtube, Apple podcast).

Állandó szakértőinkkel hat héten át egy-egy konyhai őselemet vizsgálunk meg (só, liszt, zsír/olaj, hús, krumpli, cukor). A mostani rész fókuszában a burgonya áll, és többek között ilyen kérdésekről esik szó a beszélgetésben:

  • Hogyan hódította meg egy gumó pár évszázad alatt a világot?
  • Tényleg a szegények eledele a krumpli, vagy tartogat kihívásokat a csúcsgasztronómia számára is?
  • Miért váltott ki olykor tömeghisztériát, és miért hitték azt, hogy lusta burgonyavért okoz a gyári munkásoknál?
  • Ha valójában nem is hizlal a krumpli, akkor miért nem ehetünk állandóan hasábburgonyát?
  • Miért igazságtalan a dietetikus szerint, hogy a krumplinak rossz a píárja?

Az évad eddigi epizódjait itt találhatják meg:

  1. Liszt és kenyér
  2. Zsír és olaj
  3. Hús
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik