A megújult Filéző podcast szombatonként érkező epizódjait egyelőre a 24 Extra Csúcs csomagjának előfizetői hallgathatják meg.
Állandó szakértőinkkel hat héten át egy-egy konyhai őselemet vizsgálunk meg (só, liszt, zsír/olaj, hús, krumpli, cukor). A mostani rész fókuszában a burgonya áll, és többek között ilyen kérdésekről esik szó a beszélgetésben:
- Hogyan hódította meg egy gumó pár évszázad alatt a világot?
- Tényleg a szegények eledele a krumpli, vagy tartogat kihívásokat a csúcsgasztronómia számára is?
- Miért váltott ki olykor tömeghisztériát, és miért hitték azt, hogy lusta burgonyavért okoz a gyári munkásoknál?
- Ha valójában nem is hizlal a krumpli, akkor miért nem ehetünk állandóan hasábburgonyát?
- Miért igazságtalan a dietetikus szerint, hogy a krumplinak rossz a píárja?