Filéző

A krumpli valójában nem hizlal, de akkor miért olyan rossz a píárja?

A Filéző podcast új, tematikus évadában a legalapvetőbb konyhai alapanyagokat járjuk körbe Saly Noémi gasztrotörténésszel, Tóth Szilárd séffel és Szabó Adrienn dietetikussal. Ötödik epizódunk témája a burgonya, amely ötszáz éve jutott el Európába, és számos tévhit övezi a mai napig.

A megújult Filéző podcast szombatonként érkező epizódjait egyelőre a 24 Extra Csúcs csomagjának előfizetői hallgathatják meg.

Állandó szakértőinkkel hat héten át egy-egy konyhai őselemet vizsgálunk meg (só, liszt, zsír/olaj, hús, krumpli, cukor). A mostani rész fókuszában a burgonya áll, és többek között ilyen kérdésekről esik szó a beszélgetésben:

  • Hogyan hódította meg egy gumó pár évszázad alatt a világot?
  • Tényleg a szegények eledele a krumpli, vagy tartogat kihívásokat a csúcsgasztronómia számára is?
  • Miért váltott ki olykor tömeghisztériát, és miért hitték azt, hogy lusta burgonyavért okoz a gyári munkásoknál?
  • Ha valójában nem is hizlal a krumpli, akkor miért nem ehetünk állandóan hasábburgonyát?
  • Miért igazságtalan a dietetikus szerint, hogy a krumplinak rossz a píárja?
A teljes cikket előfizetőink olvashatják el.
Már csatlakoztál hozzánk? Akkor a folytatáshoz!
Ha még nem vagy a 24 Extra előfizetője, ismerheted meg a csomagokat.

Már előfizető vagyok,

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik