Filéző

Miért nem jó, ha kolbászon élünk? Egyáltalán mennyi húst ettek az elődeink?

A Filéző podcast új, tematikus évadában a legalapvetőbb konyhai alapanyagokat járjuk körbe Saly Noémi gasztrotörténésszel, Tóth Szilárd séffel és Szabó Adrienn dietetikussal. Negyedik epizódunk témája a hús, amelyet talán a leghevesebb ideológiai viták öveznek az összes közül. De vajon mióta van ez így, és milyen magyar hírességek voltak vegetariánusok a 19. században?

A megújult Filéző podcast szombatonként érkező epizódjait egyelőre a 24 Extra Csúcs csomagjának előfizetői hallgathatják meg.

Állandó szakértőinkkel hat héten át egy-egy konyhai őselemet vizsgálunk meg (só, liszt, zsír/olaj, hús, krumpli, cukor). A mostani rész fókuszában a hús áll, és többek között ilyen kérdésekről esik szó a beszélgetésben:

  • Mit tanulhat a Michelin-csillagos séf a paraszti konyhakultúrából?
  • Mennyi húst ettek elődeink, és miért van kétféle latin szó a böjtre?
  • Hogyan vetette vissza Luther a halfogyasztást?
  • Mikor söpört végig a vegetarianizmus trendje először Magyarországon?
  • Mióta lett a rántott hús kötelező eleme a vasárnapi ebédnek?
  • És miért nem egészséges, ha állandóan kolbászt eszünk?
A teljes cikket előfizetőink olvashatják el.
Már csatlakoztál hozzánk? Akkor a folytatáshoz!
Ha még nem vagy a 24 Extra előfizetője, ismerheted meg a csomagokat.

Már előfizető vagyok,

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik