Első kézből

Mihez kezdenek az adatainkkal a fitneszappok, illetve szeretnénk-e az Apple Vision Pro hirdetései szerint élni? Futurisztikus kütyük az Első kézből podcastban.
Szerzőink megkísérlik felmérni, a hülyeség és a magyar állam altruizmusa közül melyik lehet erősebb szervezőerő a Rogán Antal körül örvénylő vagyonok mögött.
Motivációkat, elérhető célokat és ijesztő lehetséges kifutásokat is latolgatunk a forrongó Közel-Keleten Szalai Máté külpolitikai szakértővel az Első kézből podcastban.
Olyan, mintha az OMSZ ezt szeretné elmagyarázni nekünk – azon túl, hogy közel sem tökéletes az új rendszer. Első kézből podcast.
Tízmilliárdok kerültek vidéki vállalkozások feltőkésítését célzó alapokba, majd onnan felhasználatlanul egy állami magántőkealapba, amely egy titokzatos piaci tulajdonostárssal egy egykori állami üdülő helyén fog építkezni.
Az amerikai elnökaspiránsok erősen fogyatkozó számáról az Első kézből podcastban.
Hova futhat ki az Európai Parlament Magyarországgal szembeni keménykedése, illetve van-e tere a magyar kormánynak és a bizottságnak dealelni az Ukrajna pénzügyi támogatásáról szóló februári csúcs előtt? Első kézből podcast.
A Magyar Rádió egykori épületegyüttese helyére épülő új Pázmány-campus terveiből kiderül. Ahogy az is, hogy irdatlan szemetet fog termelni a Palotanegyedben a beruházás, amelynél jóval zöldebb elképzelések is léteztek. Első kézből podcast.
Mire mentek egymással az apró szigetországok, a nagyhatalmak és az olajlobbi, és mit érez a klímaújságíró, aki közelről követte az eseményeket?
Habony Árpád után Garancsi István üzlettársaként, gigaberuházásokkal és mindössze néhány év alatt repült be a későbbi miniszter a száz leggazdagabb magyar közé.
És hova pakolgatja ki-be a gáz- és áramszázmilliárdokat a kabinet az MVM körül? Első kézből podcast.
Egyelőre az sem látszik, hogyan keletkezne többletforrás abból, ha szétválasztanák az EU által jelenlegi formájában nagyon kedvelt osztrák-magyar vasutat. Első kézből podcast.
A bíróság közbeszólt, így Rishi Sunak miniszterelnök egyelőre nem deportáltathatja Ruandába azokat az illegális menekülteket, akik nem kapnak védelmet az országban. De csak egyelőre.
Hogyan ejti csapdába a Republikánus Pártot a trumpista és az abortuszellenes keménymag? Esélylatolgatás és Trump-perkörkép az Első kézből podcastban.
A Palkovics Lászlót egyetemi alapítványába is követő egykor állami cégek hálója – akár érdemi saját befektetés nélkül is – értékes ingatlanhoz segített pár tűzközeli fideszest és rokont, akik közül néhányan a tudtukon kívül megírták a NER kiáltványát.
Miért aludtak ük-ükszüleink két részletben éjszakánként, és mennyit szabad ma sziesztáznunk nekünk, hogy tökéletesen pihentetően teljen a mi egyszakaszos alvásunk?
Az Orbán-kormány nézeteit leghangosabban képviselő felvidéki politikus az eredmények láttán már el is temette az etnikai lista gondolatát – a szlovákiai választásról beszélgettünk az Első kézből podcastban.
Kampányidőszakon kívül, milliárdokból háborúpártizzák az ellenzéket a CÖF plakátjai és a Megafon propaganda-influenszerei, és közben azt sem tudjuk, ki állja a számlát. Első kézből podcast.
Előbb egy számlagyár sokadik csápjában kajtatunk felszívódott százmilliók után, aztán Nagy Márton testvérének ma is sok minisztérium-közeli megbízást élvező egykori ügyvédi irodáját próbáljuk hihetően eltávolítani a családtól. Első kézből podcast.
Csaknem 900 milliós mínusz egy strandokon és plázákban szétosztogatott társasjátékon emitt, a működést részben finanszírozó MTÜ igazgatósági elnöke maga is a kuratóriumban amott. Első kézből podcast.
Előre tervezés, következetesség és egyenes kommunikáció: ez a három dolog biztosan hiányzik a kormány napelem-politikájából. Első kézből podcast.
Hol a nyilvánvaló közszolgálat a független színházakban? És hogyan válik mindenki színháza szürkébbé ezek nélkül, amelyek évek óta kiszolgáltatva küzdenek? Erről beszélünk a jelenlegi formájában búcsúzó Átrium kapcsán az Első kézből podcastban.
Ezt is megbeszéljük újságírónkkal, aki igyekszik lépést tartani velük. Első kézből podcast.
A volt amerikai elnök elleni sokadik, de legfontosabb vádirat és lehetséges következményei az Első kézből podcastban.
Olvasói sztorik