Első kézből

Nem ásványkincseket: alighanem jó pontokat a kormánynak az EU-ban a franciák oldalán, és bevetési rutint. Jászberényi Sándor az Első kézből podcastban.
Áramszámla-turpisságok és gázhazugságok az Első kézből podcastban.
Legálisnak gondolt kannabisz származékokat árultak egy kérészéletű budapesti kávézóban, de a számos termék egyikére lecsapott a rendőrség. Ugyanazt az árut Ausztriában automata adja ki, és nem is betépésre való. De vajon törvényes-e itthon? Első kézből podcast.
Egy állami tulajdonos olyan szempontokat is figyelembe vehetne, mint a kínai teherforgalom, ami egy piaci szereplőnek nem szempont. De a mostani Orbán-kormányt a korábbi traumája is eltökéltté teszi a reptér visszaszerzésére. Első kézből podcast.
A haldokló alkotmányjogász számára az eutanázia lehetőségéért vívott küzdelme feladatot adott, nyilvánossá tett történetének pedig így vagy úgy, de befejezést ad majd. Vele találkozó szerzőinkkel beszélgettünk az Első kézből podcastban.
Elvesznek-e a felfüggesztett magyar uniós pénzek, megszületik-e a globálisan versenyképes EU, illetve miért nem lehet Brüsszelben békében populista konferenciázgatni? Első kézből podcast.
Minisztériumi tisztviselők, ellenőrök, pályázatírók és pályázók 25 milliárd forintnyi uniós forrást térítettek el az ügyészségi vádirat szerint 2015 és 2022 között. Elmeséljük, amit minderről tudni lehet, és megmutatjuk, mit reagált erre csütörtökön Varga Mihály, akinek a minisztériumához szorosan kötődik az ügy.
Lehet-e a felhőkarcolókat elkerülve villantania egy emírségnek, és megmaradhat-e közben bármi az arab múltból? Továbbá hogyan fest egy világvallásokat összebékítő globalista múzeum? Első kézből podcast.
Felelevenítjük, hol cseng össze a Varga Judit otthonában készült hangfelvétel korábbi megfigyeléseinkkel, és miért élhet az a benyomás, hogy a nyomozás és vádemelés során egy ponton az ügyészek nyomtak egy satuféket.
Továbbá hova lett a tőzsdén is szereplő biztonságtechnikai cég, amelyik több mint tízmilliárdért importált lélegeztetőgépeket? Első kézből podcast.
Az uniós szintű fegyverkezés kedvére lehet a kormánynak, a közösségi médiatörvény viszont néhány irgum-burgummal le fog pattanni a hatalomgyárról. Kiküldött tudósítónkkal búcsúztatjuk a távozó Európai Parlamentet és a bizottságot.
Forrás és szakemberek nélkül nem lesz túl hatékony újabb, amúgy betarthatatlan jogszabályokkal előállni.
Mihez kezdenek az adatainkkal a fitneszappok, illetve szeretnénk-e az Apple Vision Pro hirdetései szerint élni? Futurisztikus kütyük az Első kézből podcastban.
Szerzőink megkísérlik felmérni, a hülyeség és a magyar állam altruizmusa közül melyik lehet erősebb szervezőerő a Rogán Antal körül örvénylő vagyonok mögött.
Motivációkat, elérhető célokat és ijesztő lehetséges kifutásokat is latolgatunk a forrongó Közel-Keleten Szalai Máté külpolitikai szakértővel az Első kézből podcastban.
Olyan, mintha az OMSZ ezt szeretné elmagyarázni nekünk – azon túl, hogy közel sem tökéletes az új rendszer. Első kézből podcast.
Tízmilliárdok kerültek vidéki vállalkozások feltőkésítését célzó alapokba, majd onnan felhasználatlanul egy állami magántőkealapba, amely egy titokzatos piaci tulajdonostárssal egy egykori állami üdülő helyén fog építkezni.
Az amerikai elnökaspiránsok erősen fogyatkozó számáról az Első kézből podcastban.
Hova futhat ki az Európai Parlament Magyarországgal szembeni keménykedése, illetve van-e tere a magyar kormánynak és a bizottságnak dealelni az Ukrajna pénzügyi támogatásáról szóló februári csúcs előtt? Első kézből podcast.
A Magyar Rádió egykori épületegyüttese helyére épülő új Pázmány-campus terveiből kiderül. Ahogy az is, hogy irdatlan szemetet fog termelni a Palotanegyedben a beruházás, amelynél jóval zöldebb elképzelések is léteztek. Első kézből podcast.
Mire mentek egymással az apró szigetországok, a nagyhatalmak és az olajlobbi, és mit érez a klímaújságíró, aki közelről követte az eseményeket?
Habony Árpád után Garancsi István üzlettársaként, gigaberuházásokkal és mindössze néhány év alatt repült be a későbbi miniszter a száz leggazdagabb magyar közé.
És hova pakolgatja ki-be a gáz- és áramszázmilliárdokat a kabinet az MVM körül? Első kézből podcast.
Egyelőre az sem látszik, hogyan keletkezne többletforrás abból, ha szétválasztanák az EU által jelenlegi formájában nagyon kedvelt osztrák-magyar vasutat. Első kézből podcast.
Olvasói sztorik