Szintén zenész

Hogy néz ki 2022-ben egy dalpremier? Tényleg az előadók posztolnak Instagramon, vagy a menedzsmentjük? Mire jó egy Facebook-csoport? És mi volt az a Myspace? Dzsúdló, T Danny, Marsalkó Dávid és más szintén zenészek mesélnek Linczényi Márkónak.
Ezúttal erről beszélgetnek a Szintén zenész podcastban Linczényi Márkó vendégei, köztük a Tankcsapda, a Halott Pénz, Hajós András és Geszti Péter.
Mit adott a 90-es évek óta a rádió Geszti Péteréknek, a Halott Pénznek, a Tankcsapdának vagy az Anti Fitness Clubnak? És mit tesz most a zenével, hogy néhány szerkesztő helyett streaming-algoritmusok vezérlik az ízlést? Szintén zenész podcast Linczényi Márkóval, 5. rész: rádió vs Spotify.
Hogyan szabadította fel a magyar zenészeket a Youtube áttörése? Mi mindent kell megosztani videoklipeken kívül a sikerhez? Miért hiányzott sokáig a platformról Az éjjel soha nem érhet véget és honnan jött a Dalfutár? Szintén zenész podcast Linczényi Márkóval.
Hogyan futtatták fel az emelt díjas sms-ekben kért videoklipek LL Juniort és a Szív TV a modern metált? Miért volt évekig kikerülhetetlen a Z+, és bekerülhetett-e oda bárkinek a klipje? Hogyan sértegette Hajós András a Danubius rádió zenei szerkesztőit, és miért indult aztán a TV2-n a Dalfutár? Szintén zenész Linczényi Márkóval, 3. rész: Zenetévé.
Ötezer forintba került, a lejátszója nem fért a zsebedbe, és ugrott a zene, ha bukkanóra futott a busz. A halott pénzes Marsalkó Dávid, Geszti Péter és más szintén zenészek emlékeznek vissza az 1990-es, 2000-es évekre Linczényi Márkó vezette podcastunkban, amiből az is kiderül, hol indult Hajós András standup-karrierje és hogyan lehelt új életet a hordozóba a Tankcsapda.
Itt a 24.hu új, zenei podcast sorozata, a Szintén zenész: Linczényi Márkó Hajós Andrással, Dzsúdlóval, Marsalkó Dáviddal, a Tankcsapda-dobos Fejes Tamással, Geszti Péterrel, Náksi Attilával és más zenészekkel együtt pörgetik át a magyar zeneipar elmúlt évtizedeit. A 80-as évektől és a kazettától indulunk, hogy karácsonyra a TikTokig jussunk – de mi az a kazetta?
Olvasói sztorik