Háromharmad

A tanárkirúgásokkal kezd Kerner Zsolt, Nagy Gergely Miklós, valamint Nagy József a mai Háromharmadban, majd azt találgatják, ki győzött azzal, hogy az Európai Bizottság az unió hétéves költségvetéséből Magyarországnak járó pénz egy részének befagyasztására tett javaslatot.
Most először közönség előtt vettük fel a Háromharmadot. Kezdtünk Majkával, új dalával, és azzal, hogy lesz-e forradalom. Aztán előkaptuk a Völner–Schadl-ügyet, mégpedig annak kapcsán, hogy lapunkban cikksorozat indult a botrány legfrissebb fejleményeiről. A hosszabbításban a közönség kérdezte a színpadon lévőket: Bita Dánielt, Nagy Józsefet és Pető Pétert.
Palkovics ment a kormányból, minisztériuma felszántatott, viszont párton kívülről megérkezett a vadonatúj energiaügyi tárca élére egy erős ember: Lantos Csaba. Mit jelentenek a változások? E témával kezdett Kerner Zsolt, Pető Péter, valamint Nagy József a mai Háromharmadban. Aztán arról folyt a szó, hogy az amerikai félidős választások és a visegrádi négyek visegrádi egyekké apadása után merre van az előre az orbáni külpolitikának.
Palkovics Lászlót, az ársapkás tojást s krumplit, valamint az ATV-s kecskét kívánta felszolgálni a mai Háromharmadban Kerner Zsolt, Nagy Gergely Miklós, valamint Nagy József. A kecske megmaradt.
Hadházy Ákos független képviselő blokádot szervezett az MTVA köré, mert az Orbán-rendszer leváltásának szükséges feltételeként tekint a közpénzből finanszírozott propaganda felszámolására. Valóban ekkora jelentősége van az MTVA-nak? Elérhető cél az intézmény megváltoztatása? Ezekről a kérdésekről is beszélgetett a Háromharmadban Bánszegi Rebeka, Bita Dániel és Pető Péter.
„Én és mi vagyunk a jelen és a kibaszott jövő.” Ezt mondta egy pécsi gimnazista lány október huszonharmadikán. A mai Háromharmad első szakaszában Nagy Gergely Miklós, Pető Péter, valamint Nagy József azon tanakodik, hogy szabad-e így beszélni. (És arra jut, hogy szabad.) 1956 kapcsán szó esik Orbán történelemszemléletéről, a szankciók és a konzultációs plakátbomba révén Pocak Maci és a Fidesz valóságértelmezése kerül terítékre, a végén a szociális törvény főmódosítójának, Hollik Istvánnak küldünk puszit.
A briteknél 45 nap alatt megbukik egy kormány, nálunk 12 év alatt miniszterek is alig cserélődtek. Ki csinálja jobban, mi vagy ők? Fél-e bármitől Orbán, hogy nem beszél Budapesten október 23-án? Bita Dániel, Kerner Zsolt és Pető Péter a Háromharmadban.
Hangnemet vagy politikát vált a magyar miniszterelnök? A mai Háromharmadban ezt próbáltuk kitalálni annak kapcsán, hogy a kormányfő egy berlini pódiumbeszélgetésen olyanokat mondott, mint hogy „minden csepp vérem az ukránoké”. A világpolitika előtt tanárbérezéssel melegített Bita Dániel, Nagy Gergely Miklós és Nagy József.
Fideszes alternatív valósággal és kukázással melegített Kerner Zsolt, Nagy Gergely Miklós, valamint Nagy József, aztán tüntiztek, oktatásoztak lefújásig. Ötödik bé, szevasz!
Hová vezet a Fidesz egyre durvuló Nyugat-ellenessége? Vajon ki lehet az északi-tengeri gázos Búvár Kund? Ezekre a kérdésekre próbált elsőként válaszolni a mai Háromharmadban Bita Dániel, Nagy József és Pető Péter. Aztán szó esett arról is, hogy uniós pénz híján Kínából és/vagy az IMF-től kérhet hitelt Magyarország. És ma sem maradtunk Gyurcsány és forint nélkül.
A DK legújabb húzását táncolta körül Nagy Gergely Miklós, Pető Péter és Nagy József a mai Háromharmadban. Szó esett egyebek mellett arról, hogy hazánkban van-e igény igazán baloldali pártra, s még szakmázásra is jutott idő, hogy például mire való a riport. Azt csak remélni tudjuk, hogy Márquez odaátról nem ver a szánkra.
A belügyminiszter által egyetlen gyors mozdulattal szigorított abortuszrendelettel kezdett ma Bita Dániel, Kerner Zsolt és Nagy József. Aztán a 24.hu friss cikke alapján egy törvényes választási umbulda volt a téma: az I. kerületi időközi előtti napokban a Fidelitas-alelnök és számos ismerőse, összesen húsz polgár jelentkezett be lakni egy magánklinikára.
A dermesztő élelmiszerár-emelkedés kapcsán a kormány csütörtökön bejelentett intézkedéseivel kezdte a Háromharmadot Pető Péter, Nagy Gergely Miklós, valamint Nagy József. Vajon mekkora a magyar kormány mozgástere? És vajon rákényszerülhet az EU, hogy az Oroszországot sújtó szankciós csomagból kivegye az energiapakkot? S ha így lesz, azon nyomban a felére esik a gázár és az infláció kontinensünkön?
Mi mással kezdett volna a mai Háromharmad, mint Orbán Viktor szabadságos arcszőrzetével? A műsor második felében pedig Mihail Gorbacsov történelmi szerepén rugózott Bita Dániel, Kerner Zsolt, valamint Nagy József, és érintőleg szóba került a Dúró Dóra dolgozószobájában felavatott papírnehezék is.
A legmagasabb rangú nem fideszest kellett feláldozni. A Háromharmad stúdiójában erről is beszélgetett Nagy Gergely Miklós, Pető Péter, valamint Nagy József.
Traktorosok a fővárosban, vihar a tűzijáték helyett, kezdődő gazdasági válság, időutazás vagy uborkaszezon. Erről, valamint a magyarok pénzügyi fegyelmezettségéről és individualizmusáról beszélget Bita Dániel, Kerner Zsolt és Pető Péter a Háromharmadban.
Tényleg őrültség népszavazást rendezni az európai uniós tagság iránti elkötelezettségéről? Bita Dániel, Nagy Gergely Miklós és Nagy József a Háromharmadban.
Orbán Viktor dallasi beszédét hüvelyezte a mai Háromharmadban Bita Dániel, Nagy Gergely Miklós és Nagy József. Majd arról beszéltek, amiről Texasban nem esett szó: a magyarországi megélhetési válságról, s arról, mit hozhat ki a helyzetből az ellenzék Jakabostul, Hadházystul, MZP-stül, Gyurcsányostul.
Azzal indul műsorunk, hogy Orbán Viktornak nincs könnyű dolga a nőkkel: se a feleségével, akinek fejében, mint a miniszterelnök egy interjúban mondottakra emlékeztetett, megfordult, hogy a férje életére tör, se a főtanácsadójával, aki dühösen lemondott szegénységűzői megbízatásáról (aztán meg lemondta a lemondást, de az állást nem kéri vissza, innen azonban követhetetlenné válik a történet). Szóval a fő téma természetesen Tusványos és annak nyomán Hegedüs Zsuzsa. A stúdióban Kerner Zsolt, Nagy József, valamint Pető Péter.
A rezsicsökkentés-csökkentés hatásairól beszélgetett a Háromharmadban Bita Dániel, Kerner Zsolt és Pető Péter.
A hosszú hét eseményeit veszi végig Kerner Zsolt, Nagy Gergely Miklós és Pető Péter. Katanövelés, rezsicsökkentés-csökkentés és hídfoglaló tüntetések.
Az időközi választásokon tapasztalt látványos ellenzéki összeomlással kezdett Bita Dániel, Nagy Gergely Miklós, valamint Nagy József, aztán a fideszes lapbezárások és elbocsátások kapcsán szóba került, mire való a közéleti sajtó, s vajon kell-e bele közpénz.
A mai Háromharmadban Bita Dániel tekintetes úr, Pető Péter méltóságos úr, valamint Nagyságos József igyekszik eligazodni hazánk újfeudális rengetegében.