Háromharmad

Orbán Viktor nyári beszéddömpingjének tanulságaitól indult Bánszegi Rebeka, Kerner Zsolt és Pető Péter, hogy aztán a magyar családpolitika exportálhatóságán keresztül eljusson az ellenzéki megtisztulásig.
Egy mikroperformansz és orbáni felolvasóperc után Horthy Miklósról és Lázár Jánosról beszélgetett Bita Dániel, Nagy Gergely Miklós, valamint Nagy József. Aztán Vona Gábor került sorra az ő 2RK-jával és azzal a mészárlással, ami az EP-választásokon vár az ellenzéki pártokra.
Tűnő Erasmus, fölös TAO, ránk szabott Orbán, örök és öröklődő ellenzéki tábor – ezen témákban érkezett hallgatói kérdésekre igyekezett válaszolni Kerner Zsolt, Nagy Gergely Miklós, valamint Nagy József.
Végigorbánozta a mai műsort Kerner Zsolt, Pető Péter, valamint Nagy József. Volt hozzá trambulin, kettő is: a miniszterelnök Tucker Carlsonnak adott interjúja és a tranizitos fellépése.
Magyarország, pontosabban Orbán Viktor hazánkba látogató barátait vette sorra Kerner Zsolt, Nagy Gergely Miklós, valamint Nagy József a mai Háromharmadban a hétvégi államünnep, a félholdas tűzijáték és az atlétikai vébé megnyitója kapcsán. Kapott egy szakaszt Bán Tamás aktivista, aki két kézzel bemutatott Erdogan elnöknek, majd török testőrnek látszó török testőrök teperték magyar földre, ahonnét magyar TEK-esek és magyar rendőrök menekítették ki őt. A műsor utolsó harmada a Wagner-csoport vélhetően halott vezetőjéé: Jevgenyij Prigozsiné.
Újra itt a Napirend után, a Háromharmad rendszertelenül jelentkező extra adása, ahol ezúttal Bánszegi Rebeka, Bita Dániel és Pető Péter válaszol a hallgatók kérdéseire. Mi a ráció abban, hogy az állam válogatás nélkül kebelez(ne) be repülőteret, cementgyárat és távközlési szolgáltatót? Be kell-e rendezkedni posztfeudális létre, és hová tolódott a magyar ingerküszöb?
A héten a magyar GDP a harmadik legrosszabb lett az unióban, üstökön ragadtuk az inflációt, Soros György alapítványa pedig félig-meddig magára hagyta az öreg kontinenst. Mindezek mellett arról is beszélgetett Bánszegi Rebeka, Bita Dániel és Pető Péter a mai Háromharmadban, miért nincs rászorulva a Fidesz, hogy a valóságon változtasson, és hogy jutottunk a söjtöri lakomától a 27 milliárdos jachtokig?
A NER 29 milliárdos, 62 méteres Aranyrózsájával kezdett ma Kerner Zsolt, Nagy Gergely Miklós és Nagy József, aztán előkerült a keddi nagyinterjú Pesty Lászlóval, ahol alanyunk pont arról beszélt, hogy le kéne nyesegetni a Fidesz vadhajtásait. Mit akar Mészáros? Mit akar Pesty? És legfőképp: mit hagy Orbán?
Lázár János bocsánatkérésével és a MÁV-val kezdett Kerner Zsolt, Pető Péter, valamint Nagy József. Aztán a magyarok amerikai vízummentességének szigorítása került terítékre.
A Háromharmadban Bánszegi Rebeka, Nagy Gergely Miklós és Pető Péter Orbán Viktor tusványosi beszédének értelmezése közben a román demarstól a mamahotelen át a kerítés, fóliázás, futballbirodalom orbáni örökségéig jutott.
Hogyan kerülhet Magyarország egyik leggazdagabb emberétől rengeteg pénz Magyarország másik leggazdagabb emberéhez, aki egyben a miniszterelnök veje is? Léteznek-e oligarchák Magyarországon, és van-e olyan Excel-tábla, ahol azt vezetik, kié a vagyon? Ez után az FTC csúfos veresége is téma volt az e heti Háromharmadban.
Ez a Háromharmad Napirend után adásának második része, amiben Bánszegi Rebeka, Kerner Zsolt és Pető Péter a hallgatók kérdéseire ad válaszokat. Milyen irányba halad a hazai sportpolitika? Működhet-e örökké a gyurcsányozás? És miért nem olyan egyszerű közösséget építeni ellenzéki pártként?
A július eleji Árpád hídi baleset szomorú apropóján Karácsony Gergely közlekedéspolitikai kihagyott ziccerével indított Bánszegi Rebeka, Kerner Zsolt és Pető Péter a mai Háromharmadban. A színváltós ferencvárosi padon keresztül pedig egészen a vilniusi NATO-csúcsig jutottak. Minek egy főpolgármester ha nem csinál semmit? Miért nem érti az ellenzék a padon túli buborékot? És mit akart Magyarország elérni a svéd NATO csatlakozás akadályozásával?
Hadházy Ákos telefonos parlamenti interjújával kezdett Kerner Zsolt, Nagy Gergely Miklós és Nagy József. Aztán azon matekoztak, hogyan lesz egyetlen női miniszterből két férfi miniszter, és mire számíthatunk az SZDSZ-esből fideszessé vált új EU-ügyi tárca leendő vezetőjétől, Bóka Jánostól. A finis a státusztörvényé.
A kérészéletű orosz zsoldoslázadással kezd ma Bita Dániel, Pető Péter, valamint Nagy József. Prigozsin s Putyin után elérkeznek Orbán Viktorhoz és ahhoz a drámai kérdéshez, hogy mi van akkor, ha Orbán Viktor mindent rosszul gondolt, már ami a putyini barátságot illeti. A második téma Varga Judit lemondása és EP-listavezetővé emelése: bukott vagy följebb lépett a miniszter?
A csok és a babaváró hitel módosítása kapcsán az orbáni családpolitika sikereivel és kudarcaival kezdett Bánszegi Rebeka, Nagy Gergely Miklós és Pető Péter a Háromharmadban. Népességfogyás és munkaerőhiány vonalon eljutottak odáig, hogyan csábítana migránsellenes kormányunk külföldi vendégmunkásokat hazánkba. Zárásként pedig arról volt szó, lehet-e vicc a budapesti lakógyűlés, ha a nemzeti konzultáció legitim?
Sportos az e heti Háromharmad: a Nemzeti Sport állami előfizetése és az RTL által bezsebelt BL-közvetítési jogok után szó volt Borkai Zsolt visszatéréséről is. Majd jött Silvio Berlusconi halála és a Libri-Bookline felvásárlása.
Adóemelésekkel és inflációval, vagyis megszorításokkal kezdett Kerner Zsolt, Nagy Gergely Miklós, valamint Nagy József. Szó esett arról, hogy balfékség-e, ha egy miniszterelnök megszorításnak nevezi a megszorítást, és arról is, fáj-e nekünk, hogy „uniós pénzek nélküli világ jön”. A finis Novák Kataliné, pontosabban a 24.hu vele készített interjújáé lett.
Indul a Háromharmad extrája, a Napirend után, melyben a hallgatóktól érkező kérdésekre felelnek tömören a műsor résztvevői. Van-e üvegplafon a DK fölött; mi a baj Gyurcsánnyal, és féltsük-e a bérünket a keletről érkező munkaerőtől?
A miniszterelnök hatvanadik születésnapjával kezdett Bita Dániel, Kerner Zsolt, valamint Nagy József a Háromharmadban. Aztán a kamatjövedelmeket sújtó új adó és a multik elüldözése került szóba, majd pedig az, hogy Koszovóban magyar vér folyt.
Vajon mi vitte rá a magyar kormányt, hogy szabadon engedjen 808 külföldi embercsempészt? Ezzel a témával kezdett közönség előtt a Három Hollóban Bita Dániel, Pető Péter, valamint Nagy József. Aztán terítékre került a fideszes kétharmad trükkös törvénymódosítása, mely – hasonlóan a tavalyi országgyűlési választáshoz – a jövő évi önkormányzatin is egyetlen közös listába kényszeríti az ellenzéki pártokat.
Törökország és Magyarország között nem csak a svéd NATO csatlakozással kapcsolatos aggályokban vannak hasonlóságok. A héten a törökök elnök- és parlamenti választást tartottak, Gödön pedig előrehozott önkormányzati választás zajlott. Hogyan hagyta magára az ellenzék a Pest megyei kisvárost, és leváltható-e még Erdogan demokratikus választáson? Bánszegi Rebeka, Bita Dániel és Nagy Gergely Miklós a Háromharmadban.
A kaposvári névváltós választási trükközés utóéletével kezdte a mai Háromharmadot Nagy Gergely Miklós, Pető Péter, valamint Nagy József. Aztán a háború kapcsán a magyar haderőfejlesztés, annak kommunikálása, „a vezéren eluralkodó, a rendszert egyre inkább meghatározó katonásdi és militária” került szóba.
A múlt héten Ferenc pápa Magyarországra, a diáktüntetés a Karmelita kolostor elé, a CPAC nevű amerikai konzervatív politikai fesztivál pedig a Bálnába érkezett. Magyarországról mint konzervatív laboratóriumról, a NER kereszténységéről és a könnygáz imidzsromboló hatásairól beszélgetett Bánszegi Rebeka, Kerner Zsolt és Nagy Gergely Miklós a mai Háromharmadban.