Kultúra

Orbán Viktor, a regényhős

Kácsor Zsolt nemrégiben Benedek Szabolcs és Závada Pál történelmi regényét olvasta, és ezek ismeretében is állítja, egyszer Orbán Viktor is regények főszereplője lesz. Arra jut, lehet, hogy azoknak a szövegeknek a szerzője még meg sem született, de Orbán bekerül az irodalomtörténetbe is.
Kácsor Zsolt

2019. 07. 19. 18:04

Sipos Melinda és az élet műanyag nélkül

Budapest, 2015. április 21.
Szelektíven gyûjtött ipari mûanyag hulladékot targoncával rendeznek a hasznosítható hulladékbegyûjtéssel és -elõkezeléssel foglalkozó Asco Hungária Kft. budafoki telephelyén 2015. április 20-án. Április 22. a Föld napja. A világméretû környezetvédelmi akciónap társadalmi kezdeményezésként 1970-ben indult az Egyesült Államokból, Magyarországon 1990 óta tartják meg.
MTI Fotó: Marjai János
Menő lett a környezettudatosság, a műanyagmentes élet. Sipos Melinda hamar felismerte, mekkora szürke zóna ez a magyar piacon, és Budapesten elsőként nyitotta meg csomagolásmentes üzletét. A Ligeti bolt tulajdonosával még a műanyagmentes július kezdete előtt beszélgettünk személyes történetéről, és arról, hogyan vághatunk bele egy szebb, tisztább és zöldebb életbe anélkül, hogy egyszerre szabadulnánk meg minden műanyagtól az otthonunkban.
Jánossy Villő

2019. 07. 19. 15:42

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.