Kultúra

Orbán Viktor, a regényhős

Kácsor Zsolt nemrégiben Benedek Szabolcs és Závada Pál történelmi regényét olvasta, és ezek ismeretében is állítja, egyszer Orbán Viktor is regények főszereplője lesz. Arra jut, lehet, hogy azoknak a szövegeknek a szerzője még meg sem született, de Orbán bekerül az irodalomtörténetbe is.
Kácsor Zsolt

2019. 07. 19. 18:04

Sipos Melinda és az élet műanyag nélkül

Budapest, 2015. április 21.
Szelektíven gyûjtött ipari mûanyag hulladékot targoncával rendeznek a hasznosítható hulladékbegyûjtéssel és -elõkezeléssel foglalkozó Asco Hungária Kft. budafoki telephelyén 2015. április 20-án. Április 22. a Föld napja. A világméretû környezetvédelmi akciónap társadalmi kezdeményezésként 1970-ben indult az Egyesült Államokból, Magyarországon 1990 óta tartják meg.
MTI Fotó: Marjai János
Menő lett a környezettudatosság, és ezzel párhuzamosan a műanyagmentes élet és a zero waste fogalma egyre többször kerül elő. Sipos Melinda hamar felismerte, hogy mekkora szürke zóna ez a magyar piacon, és Budapesten elsőként nyitotta meg a csomagolásmentes üzletét. A Ligeti bolt tulajdonosával még a műanyagmentes július kezdete előtt beszélgettünk a személyes történetéről, és arról, hogyan vághatunk bele egy szebb, tisztább és zöldebb életbe anélkül, hogy egyszerre szabadulnánk meg minden műanyagtól az otthonunkban.
Jánossy Villő

2019. 07. 19. 15:42

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.