Filéző

Hiába csúcsminőségű az étel, ha nem kedves a futár, aki hozza

A Filéző vendége Gáspár Gábor, a Food Revolution alapítója volt, aki megunta, hogy nem talált minőségi ebédkiszállítót, ezért indított egy saját vállalkozást. De nem épp a gourmet fogások halála-e a házhoz szállítás? Mennyit hajlandók fizetni az emberek az egészséges és jó ételért? És miért mindenki csak pizzában és hamburgerben gondolkodik?

Megtörni a pizza-hamburger tengelyt

Nem maga a Covid-időszak szülte meg a céget, hanem a kereslet arra, hogy csúcsminőségű ételt kapjunk otthon. Azt láttam, hogy minden házhoz szállító cég hamburgerezőben, pizzázóban gondolkodik, senki nem tudott kilépni ebből a gondolkodásmódból. Pedig kialakult egy réteg Magyarországon, akiknek igényük van arra, hogy a legmagasabb minőségű éttermi élményt otthon megkapják, ami rájuk van szabva és egészséges is legyen.

Hajlandók megfizetni az árát

Az étel-házhozszállításban mindenki azt a kérdést teszi fel magának: hogy tudunk a legköltséghatékonyabban dolgozni, hogy tudunk az alapanyagon vagy a munkaerőn spórolni? Mi meg azt a kérdést tesszük fel magunknak: hogyan tudjuk mindenből a legjobbat adni? Szerintem az a párezer ember, akik a közönségünket jelentik, értékeli azt, hogy mi tényleg a legjobb minőséget rakjuk bele az alapanyagokból, és a legjobb szakácsok készítik el az ételeket. Hajlandók megfizetni ennek az árát.

Fontos a futár

Nagyon fontos, hogy saját futárjaink legyenek, mert egyáltalán nem mindegy, ki képviseli a céget. Az is nagyon fontos, hogy kedvesek legyenek, jómodorúak és normálisan öltözködjenek. Ezek apróságok, de ha jön hozzád egy futár, aki a céget képviseli, nagyon nem mindegy, hogy milyen benyomást nyújt. (…) Megesett például, hogy Nagykovácsiban egy villanyoszlop kidőlt, és elzárta az egész utat, a futárunk pedig fogta az utolsó két címnek vitt ételt, és fél órát sétált vele. Az egyik ügyfél közben elkezdett felé sétálni, hogy segítsen a futárnak.

Akkor inkább megfőzzük magunk

Szerintem azért halnak el azok a vállalkozások, amelyeknél az ügyfélnek kell otthon készre sütnie a kiszállított ételt, mert lusták az emberek. Ha kifizetsz négyezer forintot egy ételért, és még arra kérnek, hogy süssed meg vagy fejezd be tíz perc alatt, akkor inkább megcsinálod az egészet. Mert nincs nagy különbség aközött, hogy az alapoktól megfőzöd, vagy előveszed a serpenyőt, majd azt még ki is kell takarítanod. Akkor kifizetsz inkább ezer forinttal többet, de jöjjön készen az étel.

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik