Tudomány

elte

Nemzeti kormány rugdossa a történelmet

Budapest, 2013. május 15.
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (ELTE BTK)  "A" épülete (b) valamint főépülete (j) a főváros VIII. kerületében, a Múzeum körúton.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.

A történelem oktatása és kutatása a nemzeti öntudat megőrzésének egyik pillére, az alapképzés finanszírozása mégsem változott tíz éve. Egyre lejjebb kerül a lejtőn, most például megszűnik egy patinás tanszék az ELTE-n.

24.hu
légszennyezés

Kormot találtak várandós nők méhében

Légszennyezésből származó apró szemcséket mutattak ki brit anyák méhlepényében. Ez az első közvetlen bizonyíték, hogy ezek az anyagok várandós nők szervezetén áthaladva képesek a méhlepényt is elérni.

24.hu
joshua norton

Félkegyelmű volt az USA császára

Rendeletekkel kormányzott, nemesi címeket osztogatott, saját pénzt használt. Az önjelölt I. Norton császár 21 évig uralkodott San Franciscóban, az emberek imádták, tenyerükön hordozták.

24.hu
etológia

Ezek az állatok együtt élnek és halnak velünk

A kutyában és az emberben sok a hasonlóság: hízás, demenciaszerű tünetek, civilizációs betegségek. Legjobb barátunk öregedésének vizsgálata nemcsak abban segít, hogy minél tovább velünk maradhasson, de az időskori demencia megértésében, kezelésében is.

Bihari Dániel
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.