A megújult Filéző podcast szombatonként érkező epizódjait egyelőre a 24 Extra Csúcs csomagjának előfizetői hallgathatják meg.
Az egész évad során Saly Noémi gasztrotörténész, Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos Salt étterem séfje, és Szabó Adrienn dietetikus a vendégünk, akikkel hat héten át egy-egy konyhai őselemet vizsgálunk meg (só, liszt, zsír/olaj, hús, krumpli, cukor). A mostani rész fókuszában a liszt áll, és többek között ilyen kérdésekről esik szó a beszélgetésekben:
- Ugyanúgy nézett-e ki az a kenyér, amit ötszáz vagy ezer éve ettek elődeink, mint amit ma megvehetünk a boltban?
- Süthetünk-e otthon is tökéletes kenyeret?
- Miért „kenyeret keresünk” a munkahelyen és csinál az, aki „lekenyerez”?
- Mi az a hadi linzer, és miért fontos a lelki megtisztulás az ostyakészítéshez?
- Tényleg lejárt-e a sima búzaliszt ideje, illetve jobbak-e az alternatív lisztek?
- Egyáltalán, érdemes-e még ragaszkodnunk a kenyérhez?