Buksó

Két sikerkönyvet: az Örökölt sorsot és a Szabad akaratot is jegyez, mégsem tartja magát írónak Orvos-Tóth Noémi, aki Nyáry Krisztián vendége volt a Buksóban.
Nyáry Krisztián a Hosszúlépés. Járunk? társalapítójával beszélget, a többi között Vörösmarty és Littman Peppi otthonáról, a Napraforgó utcai Bauhaus-lakótelepről, egyszóval közös szerelmükről, a fővárosról. 
A Buksó 25. epizódjában Závada Pál mesél új könyvéről, és szó esik arról is, miként nyújt segítséget a könyves szakma az Ukrajnából menekülőknek.
Nyáry Krisztián kérdezte Szabó Tibor Benjámint, aki több mint egy évtizede dolgozik a könyvszakmában, és most megjelent sikeres ifjúsági regényének folytatása, az Epic 2.
Orbán Viktor nem azért van tizenkettedik éve hatalmon, mert jók a kampánytanácsadói. Létezik-e egyáltalán, és ha igen, milyen a tökéletes kampány? Tóth Csabát Nyáry Krisztián kérdezi.
Dolgozott Friderikusz Sándor mellett, több vidéki lap főszerkesztője volt, most pedig megjelent a krimitrilógiájának második része, a Haragos Balaton. Nyáry Krisztián beszélget Zajácz D. Zoltánnal a Buksó podcastban.
Erdős Virág a világjárvány elején ételfutárnak állt, biciklivel fedezte fel a kezdeti sokkba burkolózott, üres Budapestet, amelyből egy különleges kötet született, Könnyei címmel. Buksó podcast Nyáry Krisztiánnal.
A kérdést, hogy leírható-e a boldogság, már sokan feltették, megválaszolni azonban kevesen tudták. Grecsó Krisztián új könyvében mindenesetre megkísérli. Erről is beszélgetnek Nyáry Krisztiánnal a Buksóban.
Ugron Zsolna új kötetében a női sorsok nyomába ered. Esterházyról, írói humorról, és ahogy a ő fogalmaz, írásokról és firkákról beszélget Nyáry Krisztiánnal. Buksó podcast.
Az év első Buksójában Járai Márk mesél Nyáry Krisztiánnak a zenekar kezdeteiről, a prozódiai vitákról és a rajongó Zwack Sándorról. De nem marad el az évösszegző könyvajánló sem.
A kétezres évek elejének kultfilmjéről, a hozzá is köthető Üvegtigrisről, valamint arról is mesél, miként volt képes újra és újra megújulni, más karrierutat választani. Buksó podcast Nyáry Krisztiánnal.
A Kistehén Tánczenekar és a Rájátszás formáció oszlopos tagja sváb gyökereiről, újhartyáni emlékeiről és arról is mesél, miként kacsint egymásra a sramli zene a Szájber gyerekkel. Buksó podcast Nyáry Krisztiánnal.
A Buksó podcast út epizódjában Nyáry Krisztián beszélget Parti Nagy Lajossal, akinek most jelent meg új könyve Árnyékporocska címen.
Szvoren Edina ötödik novelláskötete júniusban jelent meg Mondatok a csodálkozásról címmel, ő maga mégis azt mondja: egyre kevesebbszer csodálkozik rá bármire is. Buksó podcast Nyáry Krisztiánnal.
Hiába idealizálnánk, a hírszerzők nem úgy dolgoznak a valóságban, mint James Bond a filmvásznon. A kémügyek világáról Dezső Andrással beszélget Nyáry Krisztián a Buksóban.
Mi a közös Barabási Albert-Lászlóban, Puskás Ferencben, Karikó Katalinban és Kodály Zoltánban? Világhírű magyarokról és női hősökről is szó esik a Buksó új részében. Nyáry Krisztián podcastja.
Boldizsár Ildikó író-meseterapeuta beszélgetett Nyáry Krisztiánnal arról, hogy a meséket vissza kell adni a felnőtteknek, és hogy tényleg válságban van-e a műfaj. Buksó podcast.
Nyáry Krisztián beszélget Bródy Jánossal versekről, dalszövegekről, olvasmányélményekről, könyvtárakról és a Saját hangon című új kötetéről. Buksó podcast.
Szabó T. Anna Nyáry Krisztiánnak mesélt arról, milyen, amikor ujjain keresztül szólítják meg a könyvek, de az is kiderül tekinthetünk-e terápiaként az olvasásra. Buksó podcast.
Szerinte a főzésről írni legalább annyira jó, mint főzni. Karácsonykor jelent meg Főzőskönyve, amelyben végre az olvasóknak is mesél rajongásig szeretett hobbijáról. Dragomán Györggyel Nyáry Krisztián beszélget a Buksó podcastban.
Miként hat a könyvpiacra, a szerzőkre és az olvasókra a kormány új korlátozó törvénye? Nyáry Krisztián beszélget Nádasdy Ádámmal, aki húsz, azonos neműek szerelmét feldolgozó klasszikus regényt is ajánl.
Durica Katarina Városi rókák című regénye épp a Szájer-botrány idején jelent meg, és egyebek mellett Brüsszel sötét, prostitúciótól túlfűtött oldalát is bemutatja. Nyáry Krisztián podcastja.
Az MI veszélyei már most bizonyított tényként értelmezhetők, nem elhanyagolható előnyeiért pedig még rengeteget kell dolgozni. De vajon hogyan alakítja át a jövőnket? Buksó podcast Nyáry Krisztiánnal.
Memoárjáról, megbocsátásról, gyerek- és fiatal felnőtt koráról, rajongásig szeretett könyveiről, ködlovagokról és az emlékezés mibenlétéről Nyáry Krisztiánnak mesél Bereményi Géza. Buksó podcast.
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.