A megújult Filéző podcast szombatonként érkező epizódjait egyelőre a 24 Extra Csúcs csomagjának előfizetői hallgathatják meg.
Az egész évad során Saly Noémi gasztrotörténész, Tóth Szilárd, a Salt étterem Michelin-csillagos séfje, és Szabó Adrienn dietetikus a vendégünk, akikkel hat héten át egy-egy konyhai őselemet vizsgálunk meg (só, liszt, zsír/olaj, hús, krumpli, cukor). Az első adás középpontjában a só áll, és többek között ilyen kérdésekről esik szó a beszélgetésekben:
- Vajon mi köze lehetett a sónak a forradalmak kirobbanásához vagy városállamok felemelkedéséhez és bukásához?
- Tényleg a só hozza ki az ételek ízét, vagy inkább agyoncsapja azokat?
- Hogy előzik meg az éttermek, hogy problémát okozzon, ha szerelmes a szakács?
- Mennyit szabad sóznunk, ha nem akarunk egészségi problémákat?
- Van-e lényegi különbség a sima asztali és mondjuk a Himalája só között?
- Mi köze a „se pénz, se posztó” szólásunknak a sóbányászathoz?
- Szabad-e savanyításhoz jódozott sót használni?
- És mit szól a vakon sózáshoz a Michelin-csillagos séf, illetve a dietetikus.