Advent

A karácsony a boldogságról, az ünneplésről szól, vitának nincs helye ebben az időszakban – kivéve, ha kedvenc karácsonyi filmjeinkről van szó. Ide sorolhatjuk-e Bruce Willis klasszikusát, a Drágán add az életed!-et? Kimaradhat-e Kevin McCallister betörős macska-egér játéka? És Walter Matthau, valamint Jack Lemmon pajzán viccekkel megspékelt adok-kapokja? 
2023. 12. 24. 05:38
Az elmúlt években például egyre többen kezdtek békés tiltakozásba az ellen, hogy a karácsony már csak az ajándékokról szól. Vannak helyek, ahol a tárgyi ajándékok helyett inkább az élményeket helyezik előtérbe, vagy gesztusokat adnak - révén, mégiscsak a szeretet ünnepéről van szó. Számos családban a húzás alapon történő ajándékozás is kezd meghonosodni, míg másutt ajándékok helyett ételekkel veszik ki a vendégek a részüket az ünnepi készülődésből.
2023. 12. 22. 04:40
Az ünnepi időszak minden évben pluszkiadásokkal jár, hiszen a karácsonyi ajándékoktól, a fenyőfáig, az ételeken át mindent meg kell venni. Az infláció mértéke miatt idén a korábbiaknál is mélyebbre kell nyúlnunk a zsebünkbe. Tudatos tervezéssel és vásárlással viszont elkerülhetjük a felesleges kiadásokat. Összegyűjtöttük az 5 legjobb tippet arra, hogy ne legyen anyagi rémálom az idei karácsonyból.
2023. 12. 19. 03:48
otp
A régi korok karácsonyaira sokunknak jól esik visszagondolni, még akkor is, ha szerényebben telt az ünnep akkoriban, mint napjainkban. Nosztalgiázzunk együtt, elevenítsük fel, milyen volt, amikor a fán még gyertyák égtek és ajándékként pöttyös labdát hozott a Jézuska!
2023. 12. 19. 03:16
Olvasói sztorik