Filéző
A Filéző podcast vendége Jancsa Jani volt, aki hobbiból kezdett burgerekről blogolni, de a téma egyik legnagyobb hazai szakértőjévé vált, és azóta több étterem társtulajdonosa is. Miért teszik ingyen hozzáférhetővé a „titkos” receptjeiket? És tényleg tévedés, hogy a burger és a pizza nem sínyli meg a kiszállítást?
A Filéző podcast vendége Molnár Attila kávészakértő és négyszeres magyar barista bajnok volt, aki a kezdetektől fontos szerepet játszott a hazai kávéforradalomban. De vajon mitől specialty a specialty? És mi a probléma a kapszulás kávékkal?
A Filéző podcast vendége Piszkor Norbert, a Madhouse Bistro & Craft Beer Bar séfje volt, aki cukrászként kezdte a pályát, és már a hazai kézműves sörforradalom hajnalán kísérletezett komlós és malátás édességekkel. De vajon miért váltott szakácskodásra, és milyen a sörös gulyás?
A Filéző podcast vendége Horváth Gábor, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület vezető szaktanácsadója volt, akivel a méz drágulásáról, az aszály és az enyhe tél hatásairól, valamint a méhpusztulás valódi veszélyeiről is beszélgettünk.
A Filéző podcast eheti vendége Hamvas Zoltán, a Bocuse d'Or Akadémia elnöke, akivel arról beszélgettünk, hogyan ért fel a magyar csapat a világ legfontosabb szakácsversenyének dobogójára.
A Filéző podcast vendége Müller Ildikó kistermelő és táplálkozási szakértő volt, akivel szóba került, miért lett divat újra a fermentálás, hogyan segítik az erjesztett ételek az emésztőrendszerünket, és tényleg elég-e néhány befőttesüveg ahhoz, hogy otthon nekilássunk.
A Filéző podcast vendége Sziráki Bence, a Ma-Hal ügyvezető igazgatója volt, aki elmondta, hogy nagyon nehéz éven vannak túl a haltermelők, de lesz elég hal a karácsonyi asztalra. De vajon miért mi esszük az egyik legkevesebb halat az EU-ban?
A Filéző podcast vendége Heltovics Éva és Bezzeg Anita volt, akik a mérnöki pályát hagyták ott, hogy megnyissák közös vállalkozásukat, az első budapesti császármorzsázót. De vajon milyen desszert az a Monarchia?
A Filéző podcast vendége Kovács Dominik, aki nemrég Magyarországot képviselte a fiatal séfek számára megrendezett San Pellegrino Young Chef Academy versenyen. De hogy jutott el nagymamája barátfüléjétől a nemzetközi megmérettetésig?
A Filéző podcast vendége Szemere Katalin és Segal Viktor volt, akik közösen készítettek kekszes receptkönyvet. Vajon mik a legfontosabb konyhai eszközök, hogy kerül kolbász és zöldborsófőzelék a kekszbe, és mik voltak a féléves sütögetés legkeményebb pillanatai?
A Filéző podcastban beszélgettünk Bíró Lajossal arról, hogy élte meg éttermei bezárását, miért látja komornak a vendéglátás jövőjét, mit gondol a főzőműsorok győzteseiről, miért idegesíti, ha mindenbe belekeveredik a politika, de arról is, mikor csodálkozott rá arra, hogy üvöltözés nélkül is lehet kiváló konyhát működtetni.
A Filéző podcast vendége Kun Anita, a Csíz sajtműhely alapítója, aki egy jól menő irodai karriert hagyott ott tíz éve, hogy addigi hobbijának, a sajtkészítésnek szentelhesse az életét. Azóta nemcsak itthon ért el sikereket, de nemzetközi versenyeken is nyert díjakat sajtjaival. Most elmondta, miért a félkemény sajt a sajtkészítők álma.
Végre magyarul is olvasható az első nyomtatott szakácskönyv, amiből kiderül, miket lakmároztak a reneszánsz udvarokban. A fordítóval, Darida Benedekkel beszélgettünk a Filéző podcastban.
A Filéző podcast vendége Juhász Emese, a velencei Groenk Deli egyik tulajdonosa volt, aki a Covid-lezárások hatására vágott bele férjével a vendéglátásba. De vajon hogy áll a Velencei-tó a Balatonhoz képest?
A Filéző podcast vendége Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke volt, akivel arról beszélgettünk, hogy a jó évkezdet után mire számíthatnak a vendéglátósok és a vendégek az előttünk álló időszakban.
A Filéző podcast vendége Márk Szonja volt, aki hét év alatt épített fel egy közkedvelt budapesti cukrászdát. Az Édesemből végül tortaműhely lett, az egeket verdeső élelmiszerárak miatt azonban bezárásra kényszerült.
A Filéző podcast vendége Fazekas Ádám fagylaltmester volt, aki világelső lett málnavelős pisztáciafagyijával. De miért nem jó a kánikula a fagyisoknak, és mikor felejtjük el végre a színezékeket és aromákat?
A Filéző podcast vendége Szántó István, a budapesti Spago étterem séfje, akinek az idei Oscar-gálán hollywoodi sztárok is megkóstolhatták a főztjét.
A Filéző podcast vendége Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. alapítója és tulajdonosa volt, aki nemrég megkapta a Dining Guide életműdíját. De miért épp a Tokióban nyílt Gerbeaud, és mi lesz az Onyx étteremmel?
A Filéző podcast vendége Bart Dániel, a Főzdefeszt alapítója volt, aki most könyvben mutatja be a sör sok ezer éves életrajzát. Vajon hogy ittak a sumerok, miként adott Trianon halálos döfést a magyar sörkultúrának, és hogyan tarolta le a lager a világot?
A Filéző podcast vendége ezúttal Herczeg Zoltán, a Dining Guide magazin felelős kiadója volt, akit egyebek mellett arról kérdeztünk, tényleg jött-e a feketeleves a tavalyi terasznyitás eufóriája után, mik a munkaerőhiány fő okai, illetve van-e rájuk tartós megoldás.
A Filéző podcast vendége Menyhárt Attila, a Gresham Palace cukrászséfje volt, aki első magyarként indulhat a cukrászat Bocuse d'Orjaként emlegetett World Chocolate Masters párizsi döntőjén. De hogy készül a versenyre, és mi a baj a magyar cukrászattal?
A Filéző vendége Enyingi Vivien dietetikus volt, akivel arról beszélgettünk, mik a legrosszabb beidegződések a hazai táplálkozási kultúrában, mivel és hogyan lehet kiváltani a húsfogyasztást, miért létfontosságú a türelem és a nyitottság, és tényleg lehet-e hasznos táplálkozási ismereteket terjeszteni a TikTokon.
A Filéző podcast vendége Dragomán György író volt, akivel beszéltünk a gyerekkori ízemlékek fontosságáról, a főzés és az irodalom összefüggéséről, valamint arról is, melyik konyhagépet vinné magával egy lakatlan szigetre.
A magyar gasztroforradalom úttörői.
A fine diningtól a környezettudatos életmódig mindent tudni akarunk a hazai gasztróról. Főleg azt, hogy kinek mit köszönhetünk.
- 09:12 Sydney Sweeney bánja, hogy nem szólalt fel a náci propagandának titulált reklámja ügyében
- 08:55 Bántalmazták és halálosan megfenyegették nő ismerősüket, mert azt hitték, meglopta őket
- 08:50 Házfalba csapódott egy tapolcai driftelő BMW-s
- 08:42 Minden eddiginél jobb képek készültek a Naprendszerbe került idegen objektumról
- 08:37 Megnyerte az X-Faktort és a 36 milliót, Belano mégis marad raktáros állásában, hogy „ne felejtse el, honnan jött”
- 08:28 Újra van főpolgármestere Bukarestnek
- 08:24 Próbált leszokni a drogról, de nem sikerült, ezért maga termesztette a marihuánát
- 08:11 A kézikapitány a dánok elleni meccsről: Kicsit elvitt bennünket a hév, de szenzációsak a lányaink
- 08:06 Orbán Viktor: Sötét fellegek gyülekeznek
- 07:50 Hatodikos fiú hívta a mentőket az anyjához, és az újraélesztést is ő kezdte meg
- 07:39 Hadházy: Íme egy újabb fideszes képviselő, akinek leesett 100 millió forint EU-s támogatás egy „vendégházra”
- 07:39 Stohl András újraalkotta Hugh Grant ikonikus táncát az Igazából szerelemből
- 07:16 A köztársasági elnöknél és a jegybankelnöknél is többet keresnek havonta a HUN-REN felső vezetői
- 07:11 Menczer Tamás: Ilyen ez a popszakma!
- 07:03 Trump kissé csalódott, szerinte Zelenszkij nem áll készen a béketerv aláírására
- 06:19 Dér Heni a Sztárban Sztár All Stars döntője után: Életemben először nyertem szakmai díjat
- 20:08 Túl kormányellenesnek tűnt, az Operában nem kapott több szerepet, elment háziorvosnak
- 06:33 Michelle Wild is színpadra lépett a Csillag Születikben
- 05:54 Nagy Márton receptje: állami segítséggel készül csúcsgazdagoknak a zánkai luxusvillapark, amin kétszer bukhatnak az adófizetők
- 06:44 Nem vették észre, hogy elmerült egy hároméves kisfiú a KSC úszóedzésén, újra kellett éleszteni
- 20:23 A hajrára kifogyott a gólokból, kikapott a dánoktól a női kéziválogatott
- 21:52 Juhász Péter: Újra felkerült a netre a Tisza adatbázisa, és most engem is belekevertek
- 18:59 Sydney Sweeney kiposztolt egy kulisszák mögötti fotót magáról, ahol egy szál semmiben van
- 07:16 A köztársasági elnöknél és a jegybankelnöknél is többet keresnek havonta a HUN-REN felső vezetői
- 07:11 Menczer Tamás: Ilyen ez a popszakma!