Filéző
A Filéző podcast vendége Lajos Mari volt, akinek milliós példányszámban megjelenő szakácskönyveiből generációk tanultak főzni. De vajon mennyire volt ez sorsszerű, illetve mit gondol a főzősvideók mai sztárjairól?
2024. 04. 27. 13:56
Mautner Zsófi: Esélyes, hogy tíz év múlva az alföldi nagymamák is fügés gombóccal várják az unokákat
A Filéző podcast vendége Mautner Zsófia volt, akinek tavaly ősszel jelent meg a legutóbbi szakácskönyve: Az én falusi konyhám.
2024. 04. 14. 14:04
A Filéző podcast vendége Lu Boyin, a 101 Bistro egyik alapítója volt, aki azért kezdett vendéglátással foglalkozni, mert hiányoztak neki a gyerekkori ételek. De hogyan akarják magasabb szintre emelni az itthon megszokott kínai gyorsbüféket?
2024. 03. 30. 16:58
A Filéző vendége Farkas Fruzsina natúr sommelier volt, aki szerint a fermentált italok készítése nemcsak a bélflóránknak tesz jót, de a mentális egészségünknek is. A vízikefirrel még azt is megízlelhetjük, mit ittak Harry Potterék.
2024. 03. 24. 11:19
A Filéző podcast vendége Belayane Najoua, a Munch ételmentő cég PR-menedzsere volt. Hogy áll Magyarország az ételpazarlás terén, és miként lett a pár egyetemista által alapított startupból közel százfős, nemzetközi vállalat?
2024. 03. 16. 13:58
A Filéző podcast vendége Szalai Dóra, a Chez Dodo macaron manufaktúra alapítója volt, aki szerint kóstoltatással lehet a legjobban lebontani az előítéleteket, és meggyőzni a vásárlót, hogy a macaron nem feltétlenül egy gejl és túlhájpolt divatdesszert.
2024. 03. 10. 17:04
Gáspár Gábor megunta, hogy nem talált minőségi ebédkiszállítót, ezért indított egy saját vállalkozást, a Food Revolutiont. De nem épp a gourmet fogások halála-e a házhoz szállítás? Filéző podcast.
2024. 03. 03. 14:04
Szabi, a pék elárulta, mennyit alszik, mi kerül ennyibe a jó kenyéren, mi a nagy előnyük az ősbúzáknak, és egyáltalán: hol tart 2024-ben a bő évtizede indult pékáru-forradalom?
2024. 02. 25. 13:03
A Filéző vendége Fördős Zé volt, akivel arról beszélgettünk, hogyan alakultak át – és hogyan alakítottak át minket – a főzőműsorok az elmúlt tíz évben.
2024. 02. 18. 14:04
A Filéző podcast idei utolsó vendége Jókuti András, a Világevő blog tulajdonosa és szerzője volt, aki két utazás között elmesélte, miket evett Dél-Amerikában, milyen trendeket lát a vendéglátásban, és miért szeretne végre egy kicsit kiégni.
2023. 12. 31. 16:50
A Filéző vendége az Év Szaloncukra verseny egyik szervezője és zsűritagja volt, akik elmondták, mik a legnépszerűbb és a legőrültebb ízek, illetve milyen szaloncukrot vinnének magukkal egy lakatlan szigetre.
2023. 12. 24. 16:59
A Filéző podcast vendége Evans Victoria sommelier bajnok volt, aki mostanában nagy figyelmet szentel az alkoholmentesített boroknak. De mi különbözteti meg ezeket a szőlőlétől, és hogyan fogadja az új trendet a magyar borásztársadalom?
2023. 12. 17. 10:58
A Filéző podcast e heti vendége Ruzsányi Dániel, a mindenmentes süteményeket és tortákat kínáló Zabrakadabra ügyvezetője. Elárulta többek közt azt, miért van egyre több ételallergiás, kikből áll egy ilyen jellegű cukrászda célcsoportja, illetve mi a legjobb cukorpótló.
2023. 12. 03. 11:03
A Filéző vendége Ranjeet Singh Dhillon, az Indigo és Bombay éttermek tulajdonosa volt, aki 1991-ben érkezett Budapestre, és azért vágott bele épp a gasztrobizniszbe, mert unta a rántott sajtot.
2023. 11. 19. 20:14
A Filéző podcast eheti vendége Szatmári Ferenc, vagy ahogy a gasztroszcénában ismerik, Főzelékes Feri, aki nevének megfelelően küldetésének tartja, hogy a főzelékekkel kapcsolatos negatív sztereotípiákat megcáfolja.
2023. 11. 05. 13:53
A Filéző podcast vendége Rajzó-Kontor Kornélia volt, aki tinédzser korában, cserediákként szeretett bele a japán teaművészetbe, ma pedig már teamesterként terjeszti a tudást.
2023. 10. 29. 16:53
A Filéző podcast eheti vendége Kovács Antal, az egyik legismertebb magyar sommelier, akivel arról beszélgettünk mitől kopott meg a magyar borok hírneve, és miért van jobb ízlése annak, aki a félédes bort szereti.
2023. 10. 22. 11:01
A Filéző podcast vendége Stoller Márton BBQ és grillmester, az etyeki Plus 52 Event&Gastro Hall vezetője volt. Milyen út vezetett a kultúrantropológia szaktól a vendéglátásig? És ténlyeg felhígult a hazai grillkultúra?
2023. 10. 08. 13:59
A Filéző podcast vendégei ezúttal Török Patrícia és Horváth Gábor, A Séf és a Kertész élménykertészet és kertétterem kertésze és séfje voltak, akik meséltek arról is, mire tanítja meg az embert a természet közelsége.
2023. 10. 01. 16:57
A Filéző podcast vendége Pesti Richárd élelmiszermérnök, a Steap Tea Kombucha megalkotója volt, akivel arról is beszéltünk, hogyan készül és mitől népszerű ez a több ezer éves múltra visszatekintő fermentált ital.
2023. 09. 23. 16:02
A Filéző podcast eheti vendége Dobai András, zenészből lett balatoni vendéglátós, a balatonfüredi Kredenc Borbisztró tulajdonosa, aki mesélt többek közt a szebb napokat látott balatoni szezonról, és a térséget elárasztó befektetésdömpingről is.
2023. 09. 10. 13:57
A Filéző podcastban Téglásy Flórával és Dohoczki Tamással, a Lényeg Juice Bar tulajdonosaival beszélgettünk arról, miért jók a frissen préselt zöldség- és gyümölcslevek, mik a legnépszerűbb ízek, és szoktak-e sírni az emberek a tömény gyömbérshot felhajtása után.
2023. 07. 16. 10:00
Török Csaba, a 2HA borászat tulajdonosa másfél évtizede kezdett el olajfákat ültetni Szent György-hegyi birtokán, amiből mára elkészült Magyarország első olívaolaja. Ennek kapcsán kérdeztük a Filéző podcastban őt és az igazioliva szaküzlet alapítóját, Tóth Gusztávot, hogy milyen lehetőségek rejlenek a hazai olívatermesztésben.
2023. 07. 08. 13:59
A Filéző podcast vendége Pesti István, az ősszel két Michelin-csillaggal kitüntetett, tatai Platán Gourmet konyhafőnöke volt. Merre kéne tartania a magyar konyhának, és miért fanyalgunk még mindig a fine diningon, ha egyszer a Ferrarit is tudjuk csodálni?
2023. 07. 01. 14:08
A magyar gasztroforradalom úttörői.
A fine diningtól a környezettudatos életmódig mindent tudni akarunk a hazai gasztróról. Főleg azt, hogy kinek mit köszönhetünk.
- 19:29 Thürmer Gyuláék mély tisztelettel várják, hogy Hszi Csin-ping Magyarországra jöjjön
- 18:59 Megnégyszerezik a textilgyűjtő konténerek számát az országban
- 18:59 30 év után, felnőttként összeálltak egy képre a Mrs. Doubtfire egykori gyerekszínészei
- 18:56 Űripari holdingot alapít a 4iG
- 18:55 Ha a stílust és a teljesítményt nézzük, profilba illő edző váltja Kloppot a Liverpoolnál
- 18:27 Hétvégére lezárják a Szabadság hidat
- 18:18 Mint akit nyílzápor ért – Anya Taylor-Joy mindenki mást lepipáló szettben ment az új Mad Max premierjére
- 18:15 Feljelentették az edzőt, aki ököllel ütötte arcon a tinédzser partjelzőt
- 18:02 Orbán elment abba a faluba, ahol „No Migration, No Gender, No War” feliratot raktak a falutáblára
- 18:00 Innovatív technológiával előznék meg a vadgázolásokat
- 17:58 27 éve rángatják a kormányaink ide-oda a budapesti repteret
- 17:25 Nagy változás az MVM ügyfélszolgálatán, leállást is bejelentettek
- 17:23 Jeff Goldblum elvárja, hogy gyerekei anyagilag eltartsák magukat, ha majd felnőnek
- 17:22 Megható búcsút terveznek a veszprémi kézisnek, aki a kemény maggal drukkolt a BL-meccsen
- 17:21 Kiadós veszteséggel zárta a tavalyi évet a Gazprom
- 07:40 Babaváró támogatás: lejárnak az első határidők, ennyi házaspárnál nem született meg a gyerek
- 14:54 Megjelent a színen Magyar Péter pártjának első fővárosi polgármesterjelöltje, Karácsony szerint egy helyben ismeretlen jelölt indítása nem a NER lebontását szolgálja
- 11:44 Megjelent Sarolta hercegnő születésnapi fotója, amit Katalin hercegné készített
- 09:11 Kritikus szintet tört át a forint
- 16:24 Ekkor érkezik a májusi nyugdíj és a családi pótlék
- 10:51 Novák Katalin egy gazdaasszonyt is igényelt
- 11:07 Lattmann Tamás: Orbán Viktorra a toporgás vár júliustól
- 07:14 Tízéves mélyponton a hazai ingatlanpiac
- 10:47 Újra csökkennek az üzemanyagárak
- 10:02 Azonnal bezáratták az undorító körülmények közt működő budai éttermet