Filéző
A Filéző podcast vendége Ambrus Krisztián, a Jókai utcai Parázs Thai Étterem vezetője volt, akivel a thai konyha felfutásának okairól is beszélgettünk.
2021. 10. 17. 13:57
De akkor mi is a különbség a kettő között? És reggelente tényleg nyársra tűzve érkezik a hús az étterembe? – ezeket a kérdéseket is körbejártuk a Filéző podcastban, amelynek vendége a Hari Kebab étterem vezetője volt.
2021. 10. 03. 10:53
Hogy áll a magyar kávé- és pékségforradalom? És vajon tényleg a pályaelhagyókból lesznek a legjobb pékek? A Nor/ma pékség társtulajdonosai, Gerzsenyi András és Metz Alexandra a Filéző podcastban.
2021. 09. 26. 14:02
Az alig két éve indult Salt étterem pár hete kapta meg első Michelin-csillagát. Tóth Szilárd séffel és Boldizsár Máté üzletvezetővel beszélgettünk arról, hogy fér meg a fine dining a családias hangulattal. Filéző podcast.
2021. 09. 19. 13:58
Molnár B. Tamás: Előbb vált törzspártot a magyar polgár, minthogy az étkezési szokásain változtasson
A Filéző podcast vendége Molnár B. Tamás, a magyar gasztronómia elmúlt húsz évének egyik legbefolyásosabb alakja. Szóba kerül a friss Michelin-kalauz, a nemzeti önhazugságok és az is, hogy mi hozta haza őket a '90-es években.
2021. 09. 12. 10:57
Hogy jut egy zugsörfőzde odáig, hogy 1500 férőhelyes szórakozóhelyet nyit? Hol húzódik a határ a kraft, a kézműves és a kisüzemi között? Filéző podcast a Monyo Brewing Co. alapítóival.
2021. 09. 04. 20:33
Barna Ádám a budapesti St. Andrea étterem séfjeként halmozta az elismeréseket, ám a tavaly ősszel, a járvány kellős közepén váltott, és új helyet nyitottak Esztergomban. Tényleg robbanás előtt áll a vidéki gasztronómia? Filéző podcast.
2021. 08. 28. 13:58
Az lehet a pho itteni népszerűségének titka, hogy nagyon hasonlít egy húslevesre, mégis eléggé különbözik ahhoz, hogy izgalmas legyen. De vajon mi a vietnami konyha lényege? Filéző Podcast.
2021. 08. 21. 10:53
A mindszentkállai Kő fagyi? megnyitotta első fővárosi üzletét a Bartók Béla úton. De vajon mi a jó fagyi titka? Melyik fagyiből veszik a legtöbbet? És miért nem akarnak franchise-zá válni? Filéző podcast.
2021. 08. 14. 11:06
Hogy válhatna Magyarország bornagyhatalommá? És miért választja valaki az itallapokat a hadsereg helyett? A magyar sommelier bajnok, Evans Victoria volt a Filéző podcast vendége.
2021. 08. 07. 13:56
Attól, hogy százan mennek egy irányba, még nem biztos, hogy az a helyes út – mondja Vomberg Frigyes séf, aki a Filéző podcast vendégeként fejtette ki, hogy mi a gond a magyar gasztronómia állapotával.
2021. 07. 25. 11:03
Mészáros Gábor a 2008-as válság után vesztette el marketinges állását, és mivel nem talált munkát, elindította saját vállalkozását. Ez lett a ChocoMe csokimanufaktúra, ami sorra nyeri a nemzetközi versenyeket.
2021. 07. 18. 10:58
A Mestercukrász zsűrijéből ismert Juhos Józseffel beszélgettünk arról, mekkora út áll még a magyar cukrászat előtt, hogyan lehetne többet kihozni Az ország tortájából, és létezik-e jobb az anyukája zserbójánál.
2021. 07. 10. 10:55
A Filéző podcast vendége Mautner Zsófia volt, akivel arról is beszélgettünk, miként változtatta meg a főzéshez és evéshez való viszonyunkat az elmúlt másfél év, és mivel döbbentették meg egy dél-olaszországi piacon.
2021. 07. 03. 10:55
Sárközi Ákos: Hiába főzök jól, ha bunkó a felszolgáló, és hiába cuki a felszolgáló, ha rossz az étel
Egy jó étterem nem a séfről, hanem a csapatról szól – véli Sárközi Ákos, akivel arról is beszéltünk, hogyan vészelték át a járványt, és milyen érzés, amikor az embert állandóan felismerik a tévéből. Filéző podcast.
2021. 06. 11. 17:53
Mindenki vendéget akar, úgyhogy olyan zaj lesz, mintha egymillió új étterem nyitna meg egyszerre Európában – mondja Herczeg Zoltán, a Dining Guide igazgatója, aki a Filéző podcast vendége volt.
2021. 04. 23. 14:58
A BBQ sokkal több, mint egy mekis szósz vagy egy kertvégi, mulatozós műfaj, ami lassan kezd Magyarországon is átmenni a köztudatba. Jó, hogy sokan sütögetnek, de van hova fejlődni. Filéző podcast.
2020. 09. 12. 10:04
Az jó, hogy elrugaszkodtunk a panírozott halrudacskák szintjéről, de van még hova fejlődnie a magyar halfogyasztásnak. Filéző podcast a Budaörsi Halpiac alapítójával.
2020. 08. 29. 16:01
Mi az a tearészegség, és mit tudhatunk meg általa magunkról? – erről is beszélgettünk a Pekingben diplomázott Tálos Gáborral, aki 16 évnyi borkereskedés után alapította meg saját teázóját, a Zhao Zhout.
2020. 08. 22. 15:00
Visszatérőben van a régi, kockás abroszos kisvendéglők világa, de már egy másik színvonalon – mondja Bíró Lajos, a Bock bisztró séfje, aki a mekis sajtburgertől sem riad vissza. Podcast.
2020. 08. 01. 14:01
A Zing Burger mára komoly franchise lett, a veszélyhelyzet bejelentésével viszont sokéves hátrányba kerültek, és az is kérdéses, hogyan tudják kihúzni a járvány végéig. A házhoz szállítás az egyetlen reményük.
2020. 04. 26. 11:14
A koronavírus-járvány alatt is folytatjuk a gasztrós podcastünket: az Igen nápolyi pizzázó tulajdonosával, Vidó Nórival beszélgettünk, őket hogyan érinti a veszélyhelyzet, és hogy sikerült összehozniuk Budapest legdrágább raktárát tele olasz alapanyagokkal.
2020. 04. 11. 17:44
Vajda József, a Pékműhely alapítója akkor is kenyeret sütne, ha nem lenne pénz a világon. Abszurdnak tartja, hogy az autónkba ugyan nem tankolnánk káros üzemanyagot, az evésre egyáltalán nem figyelünk oda. Filéző podcast.
2020. 03. 01. 20:00
Fekete Antonióval beszélgettünk, aki több mint húsz évet töltött el a konyhán, de a séfkabátot a szakácskönyvekre cserélte. Aki igazán el akar mélyülni a gasztróban, annak ismernie kell a boltját.
2020. 02. 16. 21:10
A magyar gasztroforradalom úttörői.
A fine diningtól a környezettudatos életmódig mindent tudni akarunk a hazai gasztróról. Főleg azt, hogy kinek mit köszönhetünk.
- 23:14 A 19 éves Arda Güler először kezdett bajnokin a Realban, egyből nyerőember lett
- 22:37 Megvan a Liverpool új edzője
- 22:08 A Puskás Akadémia legyőzése után nem kell már izgulnia a ZTE-nek
- 21:33 Mentőautó karambolozott Budapesten, többen megsérültek
- 21:14 Házasság első látásra: Bogiék és Laciék végső döntéseivel fejeződött be a műsor
- 21:01 Tíz ház kisajátításával építene tanárképzőt az állam, Józsefváros viszont a rászorulóknak adna lakást a területen
- 20:50 A nap legfontosabb hírei – 2024. április 26.
- 20:13 Babos Tímea: tornagyőzelem után első körös kiesés
- 20:13 Károly visszatér a nyilvánosság elé, királyi feladatait is folytatja
- 20:05 Házasság első látásra: Enikő és Peti is döntöttek arról, együtt folytatják-e tovább
- 18:59 Palácsik-Ráthonyi Tímea szelfit posztolt Jake Gyllenhaallal, elsőre Sarka Katát láttuk a hollywoodi sztár mellett
- 18:59 Európa tíz legjobb szállodája közül három magyar
- 18:55 Mészáros Krisztofer bronzérmével indult a torna-Eb
- 18:43 Deutsch Tamás háborúpártizással utasította el a nyilvános jelölti vitát
- 18:18 Klopp: Olyan légkört kell teremteni, amelyben a játékosok legjobbjukat nyújtják, és ebben kudarcot vallottam
- 16:29 „Kurvára irritáló vagy, megöllek!” – brutálisan megverte a tanárnőjét egy szolnoki diák
- 21:14 Házasság első látásra: Bogiék és Laciék végső döntéseivel fejeződött be a műsor
- 17:48 Magyar Péter: Orbánnak, Pintérnek és az összes politikai felelősnek le kell mondania
- 13:08 Hann Endre: megbolydult a közvélemény-kutatói szakma, több olyan felmérés is készült az elmúlt hetekben, amelyek nem kerültek nyilvánosságra
- 20:05 Házasság első látásra: Enikő és Peti is döntöttek arról, együtt folytatják-e tovább
- 14:22 Pásztor Erzsi Bochkor Szomszédok-os beszólására: Nem az az ember, akinek adok a véleményére
- 18:43 Deutsch Tamás háborúpártizással utasította el a nyilvános jelölti vitát
- 13:21 Az éj leple alatt visszaültette a Deák téri virágokat a pénzszóró influenszer, miután az ezresekért egymást gyilkoló tinédzserek letaposták őket
- 17:06 Hosszú kitérővel jön a Wizz Air az Emirátusokból
- 14:21 Titok marad, Novák Katalin miért adott kegyelmet K. Endrének