Ziccer

Mit jelentene a magyar futballnak, ha a Fradit lenyomva a Felcsút lenne a bajnok?

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője egy nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy csapata célja ugyan a dobogó, ő azonban meg akarja nyerni a bajnokságot. Mekkora ennek a realitása? Kylian Mbappé Real Madrid-játékosnak született – mondja vendégünk, Brodarics Tamás a Score Traning System szakmai vezetője. A francia sztár kapcsán beszéltünk a Real Madrid szezonkezdetéről is a Toni Kroos utáni korszakban. Megtárgyaltuk azt is, hogy valójában mekkora hatást gyakorolhat a játék képére a futball világán belül zajló adatforradalom.

Bár rögtön első fellépésén, az Atalanta elleni európai Szuperkupa-meccsen betalált, nem indult könnyen Kylian Mbappé számára a madridi pályafutása, ugyanis négy mérkőzésre volt szüksége ahhoz, hogy a spanyol bajnokságban is gólt szerezzen. Milyen strukturális változtatásokat igényel a francia csatár jelenléte a pályán? Biztosan a francia világbajnokra volt szüksége a madridiaknak? A tavalyi szezonhoz képest hogyan változott a Real játéka? Mi lesz Bellinghammel és Viníciusszal? És ki pótolja Toni Kroost?

Jól kezdte a szezont a Puskás Akadémia: a felcsúti csapat csak tizenegyesek után esett ki a Konferencia Liga-selejtező rájátszásában a Fiorentina ellen, a bajnokságban pedig öt mérkőzés alatt 12 pontot szerezve a Ferencváros mögött a második. Hornyák Zsolt az M4 Sportnak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy ugyan a klub célja a dobogó, azonban ő meg szeretné nyerni a bajnokságot. A felcsúti tréner elmondása alapján, ha korosztályonként egy fiatal játékost be tud építeni a csapatba közben, az már jó eredmény, egynél több nem reális.

Megfoghatja a Felcsút a Fradit? Egyáltalán mit jelentene a magyar futballra nézve az, ha a Puskás Akadémia légiósokkal teletűzdelt csapata taszítaná le a trónjáról a Ferencvárost?

Igaza van Hornyák Zsoltnak, hogy egynél több fiatal beépítése a csapatba nem reális? És miről árulkodik Komáromi György Mariborba igazolása?

Túlbecsüljük az adatok használatának modern futballra gyakorolt hatását? Ezzel a felütéssel írt cikket az Athleticen Michael Cox. Az angol szakíró szerint a futball kapcsán nem annyira egyértelmű az adatforradalom hatása arra, ahogyan manapság a csapatok játszanak, mint amekkora hatással a baseballra volt a Moneyball-jelenség. Valóban a játék adatalapú szemlélete határozza meg ma a labdarúgást, vagy az adatok használatával járó kultúraváltás a lényeg? Mik a korlátai annak, ha a statisztikák alapján akarunk utólag magyarázni egy mérkőzést, és egyáltalán mennyire fedezhető fel egy meccsen az, ha egy csapat stratégiaváltása valamilyen metrikának köszönhető?

Ha még nem tetted, akkor csatlakozz a Ziccer PL fantasy ligájához! Ezt a regisztrációt követően az rnx3lw kód beírásával, vagy itt lehet megtenni.

Kapcsolódó
Beérte Puskást, majd kikerült a kezdőből: megrendült-e Nagy Ádám helye a válogatottban?
Marco Rossi egyik kulcsembere, Nagy Ádám Németországban még kezdő volt, ám a súlyos vereség során lecserélték, a bosnyákok ellen pedig pályára sem lépett. Úgy tűnik, kevésbé stabil a helye, mint korábban. Mi okozhatja ezt?
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik