A megújult Filéző podcast szombatonként érkező epizódjait egyelőre a 24 Extra Csúcs csomagjának előfizetői hallgathatják meg.
Állandó szakértőinkkel hat héten át egy-egy konyhai őselemet vizsgálunk meg (só, liszt, zsír/olaj, hús, krumpli, cukor). A mostani rész fókuszában a zsiradékok állnak, és többek között ilyen kérdésekről esik szó a beszélgetésben:
- Mikor hódította meg a napraforgóolaj a magyar háztartásokat?
- Mi köze a tengerészeknek a margarinhoz?
- Találhat-e kihívást egy Michelin-csillagos séf a zsíros deszka elkészítésében?
- Tényleg felsőbbrendű-e az olívaolaj az összes többi növényi olajhoz képest?
- Hogyan formálják a gyerekkori ízek a csúcsgasztronómiát?
- És miért kellett külön pápai engedély ahhoz, hogy böjt idején vajjal süssenek a középkorban?