Filéző

Vomberg Frigyes: A hiánygazdaságban egészségesebben ettünk, mint a mostani bőségben

Attól, hogy százan mennek egy irányba, még nem biztos, hogy az a helyes út – mondja Vomberg Frigyes séf, akinek nem szokása elugrani a konfliktusok elől, és ezúttal sem köntörfalazott, amikor a magyar gasztronómia helyzetéről vagy az elmúlt évtizedeiről kérdeztük. Szerinte a kulturális forradalmakat nem lehet felülről levezényelni, így nagyon fontos lenne, hogy a mindennapokban tudatosabban álljunk az étkezéshez, és elszakadjunk a „mindegy, csak nagy legyen és olcsó” típusú mentalitástól. De mik egy ilyen változás feltételei? Mi a probléma a szakácsképzéssel? Leszivároghat-e bármilyen eredmény a magyar Bocuse d’Or-sikerekből? Mekkora károkat okozott a járvány? És tényleg elmenne inkább burkolónak, ha tehetné? Filéző podcast.
Kapcsolódó
Gyerekként nem álmodott saját csokigyárról, mégis ő lett a drazsémágus
Mészáros Gábor a 2008-as válság után vesztette el marketinges állását, és mivel nem talált munkát, elindította saját vállalkozását. Ez lett a ChocoMe csokimanufaktúra, ami sorra nyeri a nemzetközi versenyeket.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik