Filéző
Vomberg Frigyes: A hiánygazdaságban egészségesebben ettünk, mint a mostani bőségben
Attól, hogy százan mennek egy irányba, még nem biztos, hogy az a helyes út – mondja Vomberg Frigyes séf, akinek nem szokása elugrani a konfliktusok elől, és ezúttal sem köntörfalazott, amikor a magyar gasztronómia helyzetéről vagy az elmúlt évtizedeiről kérdeztük. Szerinte a kulturális forradalmakat nem lehet felülről levezényelni, így nagyon fontos lenne, hogy a mindennapokban tudatosabban álljunk az étkezéshez, és elszakadjunk a „mindegy, csak nagy legyen és olcsó” típusú mentalitástól. De mik egy ilyen változás feltételei? Mi a probléma a szakácsképzéssel? Leszivároghat-e bármilyen eredmény a magyar Bocuse d’Or-sikerekből? Mekkora károkat okozott a járvány? És tényleg elmenne inkább burkolónak, ha tehetné? Filéző podcast.