Filéző

Gyerekként nem álmodott saját csokigyárról, mégis ő lett a drazsémágus

Mészáros Gábor egy sörmultinál dolgozott marketingesként, és esze ágában sem volt váltani. Ám a 2008-as válság után kirúgták, és nem talált megfelelő állást, így döntötte el, hogy belevág saját vállalkozásába. A hátsó kertjében indította el a ChocoMe csokimanufaktúrát, ami egy évtized alatt odáig fejlődött, hogy több tucat országba exportálják, lassan száz nemzetközi díjat kaptak a termékeik, és tavaly a cég átlépte volna a nettó egymilliárd forintos árbevételt, ha nem üt be a világjárvány. De mi tart félévig egy drazséfejlesztésben? Hol állunk a belgákhoz és az olaszokhoz képest? Jó jel-e, ha elkezdik utánozni az embert? És vajon a csokitermelést is fenyegeti a klímaváltozás?
Kapcsolódó
Juhos József: 11 évesen jöttem rá, hogy mégse rendőr, hanem cukrász leszek
A Mestercukrász zsűrijéből ismert Juhos Józseffel beszélgettünk arról, mekkora út áll még a magyar cukrászat előtt, hogyan lehetne többet kihozni Az ország tortájából, és létezik-e jobb az anyukája zserbójánál.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik