Fiatalos húzóerő
Nagyon örülök, hogy a fiatalabb generáció kezd nyitott lenni. Egyre többen kutakodnak információk után, nézik meg vásárláskor az összetevőket, tesznek fel kérdéseket, hogy »jó ez nekem?«. Szerintem ez a generáció húzóerőt képez a táplálkozási szokások terén.
Csak semmi radikalizmus
Egyik napról a másikra átállni növényi étrendre nem feltétlenül helyes, főleg, ha korábban húst hússal ettünk. Mindenképpen kell egy átmeneti szakasz, amikor hozzászoktatjuk a szervezetünket, kipróbálunk új dolgokat, a saját ízlésünkre formáljuk az adott táplálkozási formát. (…) A türelem mellett viszont muszáj egy minimális nyitottságot mutatni ahhoz, hogy az egészségfejlesztés útján elinduljon az ember. Nyitottság nélkül nem működik a dolog.
Egy szelet kenyér még nem a világ vége
Az egyik leggyakoribb rossz beidegződés, amivel találkozom: a szénhidrátfóbia. Sokan nem mernek szénhidrátot fogyasztani, mert félnek attól, hogyha megesznek egy szelet kenyeret, abban a pillanatban felkúszik rájuk két kiló, vagy egyéb más csúnyaság történik velük. (…) Pedig alapvetően nem ördögtől való a szénhidrát.
Drága és haszontalan
Ha van egy változatos étrendünk, semmi szükség tisztítókúrákra. Ezek általában arra mennek, hogy iszonyatosan nagy pénzeket szakítson le valaki az adott közönségről, és hatásos kommunikációval, gyönyörűen dizájnolt termékekkel győzze meg az embereket. A vásárló ezáltal azt érezheti, hogy egy hetes kúrával kipipálta az éves egészségkörét, és végzett is az évre. Ez nem helyes.