Inkább csak itatni
Én Görögországban találkoztam először ezzel az ötlettel. (…) Ott egy fiatal srác nemcsak alkoholt árult, hanem kiegészítette a friss levekkel ezt a kis bárját. Ezzel könnyebben tudtam azonosulni, hogy nem leitatjuk, inkább csak itatjuk a vendégeket.
Hő nélkül, kíméletesen
Fontos, hogy préselés közben ne keletkezzen hő. Az enzimek zöldségben, gyümölcsben hő hatására elkezdenek roncsolódni, napjainkban ráadásul a zöldség-gyümölcs vitamintartalma már eleve alacsonyabb, mint száz éve volt. És azt a mennyiséget és vitamint, ha nem szeretnénk kapszulák formájában bevinni, ez egy módja lehet, hogy a gyümölcsök kíméletesen kinyert levét fogyasztjuk.
Vodka helyett gyömbéres almalé
Voltunk nemrég a Kolorádó Fesztiválon. Ebben szintén látunk egy piaci rést, mert szerintem a fesztiválozók körében nemcsak az alkohol lehet az, ami végigkíséri az éjszakát. A hidegen préselt levek ezt jól ki tudják egészíteni. Vagy van például forró gyömbéres almalevünk fűszerekkel, amit nagyon szeretnek este iszogatni.
Újradefiniálni a 100 százalékos gyümölcslét
Szerintem, ahogy elterjedtek a speciality kávézók, az újhullámos pékségek, úgy a gyümölcsleveknek is lehet egy ilyen forradalma. És lehet, hogy ezt most éljük éppen, hogy rájön a vásárló, hogy amit a szupermarketben kap, az nem az a minőség, mint amit a szeme láttára préselnek.