Tévés bohóckodás?
Nem úgy jöttem haza Magyarországra, hogy tévézni akarok. (…) Eleinte abszolút idegenkedtem a gondolattól. Bennem volt a tipikus szakmai pökhendiség, az az arrogancia, hogy én séf vagyok, aki a tévében van, az egy igazi bohóc, ezek nem talpaltak még egy nap 16 órát, nem tudják, hogy milyen Michelin-csillagos étteremben dolgozni, és ezek a szememben nem is séfek. (…) De az az igazság, hogy ez egy kemény műfaj. Ujjal mutogatni könnyű, de ebben a cipőben járni nagyon nehéz úgy, hogy hiteles maradjon az ember, és még ráadásként televíziós személyként megállja a helyét. Megterhelő, és nem mindenkinek való.
Még a rossz dolgok is hiányoznak
A világ egyik legjobb országát és éttermét hagytam magam mögött Szingapúrban, mert a honvágy végül hazahozott nagyon hosszú idő után. (…) Rohadt menő dolog Szingapúrban, Sanghajban, Londonban, ezekben a világvárosokban élni: felhőkarcolók, pálmafák, habzsolom az életet és keményen dolgozok, de valami mindig hiányzott. Az otthon melegsége, és azok a dolgok, amiket nem feltétlenül szeretünk, néha-néha letagadnánk, mégis közel állnak hozzánk. (…) Még az is hiányzik, amikor az ember villamosra száll és káromkodnak mellette.
Balanszot találni
15–20 évvel ezelőtti szállóige volt, hogy a munkáltató mindig szemét, sose jelenti be a munkaerőt, ki van használva az ember, és a semmiért dolgozik Magyarországon. Szerintem ez is sokat fejlődött a vendéglátásban, és mára inkább az ellenkezőjébe esett át: túl vannak fizetve az emberek, mindent megtesznek értük, csak hogy ne menjenek el. Ebben is jó lenne a balanszot megtalálni, hogy legyen egy olyan egészséges közeg, ahol a munkáltató nem zsigereli ki a dolgozót, a dolgozó viszont tisztességesen csinálja a dolgát.
Van, ami nem másolható
Régen be kellett járni a világot, hogy megtanulj egy technikát vagy egy új alapanyagot láss. Manapság már minden eléd van pakolva. (…) Egyedül az ízek nem másolhatók kép vagy videó alapján. Ha olyan vagy, mint egy zeneszerző vagy egy költő, akkor nincs miért aggódnod. Ezért is merem bármikor odaadni az embereimnek a receptet, hogy inspirálódjanak, mert úgy vagyok vele, hogyha valaki lemásolna, akkor előveszek egy új lapot, és írok egy új receptet.