Filéző

A világ legnagyobb tévedése, hogy rossz borból kell fröccsöt készíteni

Külföldön a magyar borról mindenkinek kapásból Tokaj jut az eszébe, és ez így van rendjén – mondja Evans Victoria, aki szerint komoly szemléletváltásra lenne szükség ahhoz, hogy Magyarország tényleg bornagyhatalommá válhasson. Evans biztonságpolitikai szakértőként végzett, de a hadsereg és a fegyverek helyett végül a borokat választotta, ami nagyon jó döntésnek bizonyult: az elmúlt években nemcsak csúcséttermek italkínálatáért felelt, de tavaly ő lett Magyarország sommelier bajnoka. De vajon mennyire volt nehéz nőként élre törni egy férfiak által dominált szakmában? Hogy lehet százféle bort végigkóstolni berúgás nélkül? Miként rajzolja át a bortérképet a klímaváltozás? És tényleg megérhet egy bor ezer eurót, vagy ez puszta sznobizmus?
Kapcsolódó
Vomberg Frigyes: A hiánygazdaságban egészségesebben ettünk, mint a mostani bőségben
Attól, hogy százan mennek egy irányba, még nem biztos, hogy az a helyes út – mondja Vomberg Frigyes séf, aki a Filéző podcast vendégeként fejtette ki, hogy mi a gond a magyar gasztronómia állapotával.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik