Filéző
Ahogy olcsóbb lett az utazás Thaiföldre, egyre népszerűbb lett a thai konyha itthon is
Ma már sokfelé találkozhatunk Budapesten thai konyhával, de másfél évtizede, amikor a Parázs Thai Étterem megnyitott, még nem ez volt a helyzet. A Filéző podcast vendége Ambrus Krisztián volt, aki lassan tíz éve dolgozik a Jókai utcai Parázsban, amelynek ügyvezetője is. Beszélgettünk a legnépszerűbb fogásokról, a thai gasztronómia változatos arcairól, valamint, hogy miért számít, hogy hova járnak a budapesti thai közösség tagjai enni egy jót.
Kapcsolódó
Magyarországon összemosódik a kebab a gyrosszal
De akkor mi is a különbség a kettő között? És reggelente tényleg nyársra tűzve érkezik a hús az étterembe? – ezeket a kérdéseket is körbejártuk a Filéző podcastban, amelynek vendége a Hari Kebab étterem vezetője volt.