Filéző
Gyerekként nem álmodott saját csokigyárról, mégis ő lett a drazsémágus
Mészáros Gábor egy sörmultinál dolgozott marketingesként, és esze ágában sem volt váltani. Ám a 2008-as válság után kirúgták, és nem talált megfelelő állást, így döntötte el, hogy belevág saját vállalkozásába. A hátsó kertjében indította el a ChocoMe csokimanufaktúrát, ami egy évtized alatt odáig fejlődött, hogy több tucat országba exportálják, lassan száz nemzetközi díjat kaptak a termékeik, és tavaly a cég átlépte volna a nettó egymilliárd forintos árbevételt, ha nem üt be a világjárvány. De mi tart félévig egy drazséfejlesztésben? Hol állunk a belgákhoz és az olaszokhoz képest? Jó jel-e, ha elkezdik utánozni az embert? És vajon a csokitermelést is fenyegeti a klímaváltozás?