Filéző

Butaság, hogy tengeri halat csak a tengerparton szabad enni

A Filéző podcast vendége ezúttal Palotás Péter volt, aki a 90-es évek végén váltott a szakácskodásról a halkereskedelemre, majd megalapította a Budaörsi Halpiacot és a Dokk Büfét. Első szállítmánya annak idején 200 kiló norvég lazac volt, aminek a negyede rárohadt, mára azonban négy-ötezer kiló friss hal érkezik be Budaörsre a világ minden pontjáról, amit el is kapkodnak. Az tehát jó jel, hogy a panírozott, mirelit halrudacskák szintjéről már elmozdult a magyar halfogyasztás, de azért még bőven van hova fejlődni, hogy a halászlén, a harcsapaprikáson és a hekken kívül más halétel is eszébe jusson az embereknek.
Bíró Lajos: Ma már köpködjük a múltat, de a korosztályom még emlékszik, hogy bizony mi is azt a trágyát főztük
Visszatérőben van a régi, kockás abroszos kisvendéglők világa, de már egy másik színvonalon – mondja Bíró Lajos, a Bock bisztró séfje, aki a mekis sajtburgertől sem riad vissza. Podcast.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik