Tech

Ilyen lehet a klasszikus Motorola Razr hajlítható kijelzős verziója

Hajlítható kijelzős képernyővel kerülhet a boltok polcaira a tizenöt évvel ezelőtt debütált Motorola Razr mobiltelefon – írtuk január közepén a The Wall Street Journal információ nyomán. A készülékről akkor még sok konkrétumot nem lehetett tudni, csupán annyit, hogy a lap értesülései szerint a Motorola márkanevet birtokló kínai Lenovo még idén tervezi piacra dobni az egykor igen népszerű telefon új verzióját, méghozzá hajlítható kijelzővel és 1500 dolláros (közel 430 000 forintos) árcédulával.

Habár a készüléknek nyoma sem volt az idei Mobil Világkongresszuson (ellentétben a Samsung és a Huawei saját hajlítható megoldásaival), de a barcelonai eseménnyel párhuzamosan felbukkant a neten egy olyan szabadalom, amit a Lenovo a WIPO-hoz (World Intellectual Property Organization, a Szellemi Tulajdon Világszervezete) nyújtott be, méghozzá egy olyan készülékkel kapcsolatban, ami kísértetiesen hasonlít a legendás Motorola Razr V3 mobiltelefonra, azzal a különbséggel, hogy itt egy hajlítható kijelző található belül – az eddigi legértelmesebb megoldás, amit ebben a műfajban láthattunk.

Forrás: WIPO

Hogy valóban elkészül-e a rajzokon látható telefont, arra még korai lenne mérget venni, ugyanakkor a koncepció meglehetősen ígéretes, és a tervek alapján a telefonban nem csak belül, de kívül is lenne egy másodlagos kijelző, hogy csak akkor keljen kinyitni a készüléket, ha valóban szükség van rá. A pletykák szerint a Lenovo még a nyár folyamán piacra kívánja dobni a saját hajlítható kijelzős megoldását, és a magunk részéről nagyon örülnénk neki, ha így térne vissza a korai 2000-es évek legmenőbb mobilja.

Forrás: WIPO

A Motorola szétnyitható, akkoriban kifejezetten vékonynak számító Razr modellje 2004-ben jelent meg, ez volt a V3-as széria, ami akkora népszerűségre tett szert, hogy a jó pár változatot számláló sorozatból az élettartamuk alatt nem kevesebb, mint 130 millió példányt értékesítettek. Az őrületes sikert aztán számos utánérzés követte (V8, V9, V13), viszont a szétnyitható készülékek iránti kereslet elapadt, többek között az 2007-es iPhone indított okostelefon-őrületnek köszönhetően.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik