Tech

Félbehajtható kijelzővel térhet vissza az egyik legmenőbb mobil

Hajlítható kijelzős képernyővel kerülhet hamarosan a boltok polcaira a tizenöt évvel ezelőtt debütált Motorola Razr mobiltelefon – írja a Wall Street Journal. A készülékről egyelőre sok konkrétum nem tudható, de a lap értesülései szerint a Motorola márkanevet birtokló kínai Lenovo tavasszal tervezi piacra dobni az egykor igen népszerű telefon új verzióját, félbehajtható kijelzővel

és 1500 dolláros (közel 430 000 forintos) árcédulával.

Az előlapi kamerák miatt lyukas képernyő mellett várhatóan a hajlítható képernyő lesz az egyik legfelkapottabb telefonos trend 2019-ben: több gyártó is kacérkodik az új technológiával, a kínai Royole már be is mutatott egy ilyen készüléket, sőt a Samsung már tavaly lerántotta a leplet a saját megoldásáról, amit a pletykák szerint idén kereskedelmi forgalomba is bocsátanak.

Tényleg létezik: a Samsung bemutatta az összehajtható képernyős telefont
Megannyi pletyka után a cég élőben is megmutatta a speciális készüléket.

Hasonlót tervezhet a Lenovo is, a meglehetősen húzós árcédula pedig abból következik, hogy egy viszonylag új, még meglehetősen költséges technológiáról van szó. Ha lehet hinni az iparági pletykáknak, akkor a Samsung saját megoldása is horribilis áron kerül majd a boltokba.

A Motorola szétnyitható, akkoriban kifejezetten vékonynak számító Razr modellje 2004-ben jelent meg, ez volt a V3-as széria, ami akkora népszerűségre tett szert, hogy a jó pár változatot számláló sorozatból az élettartamuk alatt nem kevesebb, mint 130 millió példányt értékesítettek. Az őrületes sikert aztán számos utánérzés követte (V8, V9, V13), viszont a szétnyitható készülékek iránti kereslet elapadt, többek között az 2007-es iPhone indított okostelefon-őrületnek köszönhetően.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik