Foci

Másfél perc alatt lőtt triplán történelmi gólt az Atlético Madrid

Szegény embert az ág is húzza, hangzik a szólás és Thierry Henrynál kevés ember érti jobban, miről is van szó. A francia szakember irányításával sem sikerült ráncba szedni az ezer sebből vérző AS Monacót, amely már biztosan nem juthat tovább a Bajnokok Ligája A csoportjából.

AS Monaco: mi áll az összeomlás mögött?
Üstökösből kráterré kezd süllyedni a hercegség futballcsapata.

Hétvégén a Caen legyőzésével végre nyert legalább egy meccset újdonsült edzőjével a klub, ám a szerdai BL-meccsen öt perc elég volt az Atlético Madridnak, hogy gólt lőjön: Koke távoli lövése pattant meg szerencsétlenül Benoit Badiashile Mukinayi hátán, ami így a kapust becsapva a kapu jobb oldalában kötött ki.

A találat máris történelminek bizonyult, ugyanis 87 másodperces “idejével” ez az Atleti leggyorsabban lőtt gólja a BL-ben, míg a Monaco soha nem kapott még ilyen gyorsan gólt ebben a sorozatban.

Ha ez még nem lenne elég, Badiashile a Bajnokok Ligája történetének legfiatalabb öngól szerzője 17 évesen és 267 naposan. A védekezéséről híres Matracosoknak így csak annyi a teendőjük volt, hogy kibekkelik a maradék 88 percet.

A másik kora esti meccsen meglepetésre 2-0-ra nyert a Lokomotiv Moszkva a Galatasaray ellen, ami azt jelenti, hogy mindegy mi történik, a Schalke 04 és a Porto jut tovább a D csoportból.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 5. forduló

A csoport:
Atlético Madrid (spanyol)-AS Monaco (francia) 2-0 (2-0)
gól: Badiashile (2., öngól), Griezmann (24.)
piros lap: Savic (82., Atlético)

D csoport:
Lokomotiv Moszkva (orosz)-Galatasaray (török) 2-0 (1-0)
gól: Donk (43., öngól), Ignatyev (54.)

Nyitókép: Denis Doyle/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik