Foci

Meg kellene lepődni, hogy Mpabbé Párizsba igazolása is tele van furcsaságokkal?

Tavaly nyáron visszatérő téma volt, hogy a Monacóval BL-elődöntőt játszó és a nemzetközi futballba berobbanó Kylian Mbappé a Real Madridhoz igazol, aztán a francia csatár végül a Paris Saint-Germainben kötött ki.

A Football Leaks most alaposan körüljárta Mbappé átigazolását, és az derült ki, hogy a Real 180 millió eurós ajánlatára a Monaco rábólintott, de a játékos édesapja sugallatára úgy érezte,

számára jobb megoldás a PSG, mint a madridi csapat, ahol Cristiano Ronaldo, Karim Benzema és Gareth Bale komoly konkurenciát jelentett volna.

Mivel a párizsiak azon a nyáron 222 millió eurót már elköltöttek a Barcelonától megszerzett Neymarra, így a pénzügyi Fair Play betartása (kijátszása…) miatt kénytelen voltak kitalálni egy olyan konstrukciót, amely szerint egy évre kölcsönvették Mbappét, akinek a megszerzésére opciós joguk volt, amit összesen 175 millió euró (ebből 30 millió különféle bónuszokat takar) kifizetésével érvényesíthettek.

A német Der Spiegel a Football Leaks kutatása alapján azt írja, a kölcsönadás valójában azért volt jó megoldás a párizsiak számára, mert így nem kellett az átigazolás után 30 millió eurót befizetni.

Mbappé az igazolás után 5 millió eurót kért a PSG-től, majd további öt évre összesen 50 millió eurót, amit a klub úgy vállalt el, hogy a tavalyi szezonra 7 millió fizetett neki, és ezt emeli egészen 12 millióig, amit majd a szerződés szerint utolsó évében kap meg.

A még mindig csak 19 éves támadó szerette volna, ha évi 50 órára hozzájut egy magánrepülőhöz, de ezt a klub elutasította, az a kérése viszont teljesült, hogy havonta 30 ezer eurót kapjon, hogy kifizethesse a bejárónőt, a sofőrt és a testőrét.

Ami a legszebb a történetben, hogy a világ talán legbefolyásosabb játékosügynöke, Jorge Mendes is kapott 9 milló eurót az átigazolás során, pedig neki semmi köze Mbappéhoz,

viszont szerepe volt abban, hogy a sajtó folyamatosan foglalkozzon a Real érdeklődésével, és ezzel feltornászta a játékos árát. Így megy ez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik