Foci

Thierry Henry az AS Monaco vezetőedzője

Már napok óta pletykálják, hogy Thierry Henry veszi át a francia élvonalban szereplp AS Monaco irányítását, a héten pedig menesztették a posztjáról Leonardo Jardimot. Szombaton jelentette be a klub, hogy megvan a portugál utódja, és valóban

Henry lett a vezetőedző, 2021 júniusáig szól a szerződése.

A 41 éves, korábbi kiváló csatár mondhatni hazatér, a Monacónál mutatkozott be a felnőttek között, 1997-ben bajnok volt az együttessel. Még a klub játékosaként lett világbajnok a francia válogatottal 1998-ban (2000-ben Eb-t nyert a nemzeti csapattal), 141 mérkőzésen 28 gólja volt a csapatban.

Szeretnék mondani az AS Monacónak, hogy bíznak bennem és megkaptam ezt a lehetőséget. Alig várom az előttünk álló kihívásokat és, hogy találkozhassam a játékosokkal és belevágjunk a munkába

– mondta Henry, aki Monacóból indulva megjárta a Juventust, az Arsenalt, a Barcelonát és a New York Red Bullst.

Az AS Monaco a mostani szezon első kilenc fordulójában csak egyszer nyert, így jelenleg a 18. helyen áll a csapat. 21 pont a hátrányuk a listavezető PSG mögött.

Henrynak nincs vezetőedzői tapasztalata, ugyanakkor tagja volt Roberto Martinez szakmai stábjának a belga válogatottnál.

Nyitókép: TF-Images/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik