Foci

Guardiola megszólalt a pénzügyi botránnyal kapcsolatban, bár ne tette volna

A Der Spiegel német hetilap pénteki oknyomozó cikkében rendkívül súlyos vádakat fogalmazott meg a Manchester Cityvel kapcsolatban. A németek állítása szerint az angol klub megkerülte az UEFA pénzügyi fair playre (FFP) vonatkozó szabályait, amelyhez ráadásul lelkesen asszisztált a nemzetközi szövetség (FIFA) elnök, Gianni Infantino is.

Itt az újabb botrány, kivételezhettek a Manchester Cityvel és a PSG-vel
A FIFA jelenlegi elnöke még az UEFA élén engedhetett a két óriásnak.

Megkérdezték az ügyben a Bajnokok Ligájában érdekelt csapat vezetőedzőjét, Pep Guardiolát is, aki erről nyilván nem értekezett, ellenben hosszas hegyibeszédet tartott arról, hogy nem a pénz miatt jó a Manchester City.

Az elmúlt évtizedben folyamatosan azt hallottam, hogy a City csak azért nyer, mert van pénze, nem azért, mert nagyszerű dolgokat hajt végre a klub. Azt hiszem, ez örökre így fog maradni. Egy bizonyos szint eléréséhez be kell fektetned, így csökkenhet a távolság Európa elitjével szemben. Ha az emberek azt mondják, hogy csak a pénz miatt vagyunk sikeresek, el kell fogadnunk a véleményüket, még ha óriási tévedés is ez. Mi a kemény munkában hiszünk, a menedzser, a stáb és a játékosok is. Anélkül nem tarthatnánk ott, ahol. A nagy klubok sok pénzt költenek a jó futballistákra, nekünk is nagy terveink vannak, amiket minőségi játékosok nélkül nem tudnánk megvalósítani

– foglalta össze mondandóját a spanyol edző, de egy apró érdemi megjegyzése azért volt a témában:

Bízom a klubban. Követjük a szabályokat, legyen szó az UEFA, a FIFA vagy a Premier League rendelkezéseiről. Én a menedzser vagyok, a csapat felkészítéséért felelek, nem tudom, mi folyik a háttérben

Valószínűleg jobban jön ki az egész történetből, ha csak ennyivel letudja a kérdést, amit egyébként sem biztos, hogy a BL-meccsére készülő csapat edzőjének kell föltenni.

A Manchester City szerdán legyőzi hazai pályán a Sahtar Donecket fogadja, ha megnyeri a találkozót, már biztosan továbbjut a csoportjából.

Nyitókép: Glyn KIRK / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik