Sport

Lavina áldozata lett a világbajnok szabadstílusú síző

Sean M. Haffey / Getty Images / AFP
Sean M. Haffey / Getty Images / AFP

Lavina áldozata lett két külföldi síelő Japánban, Nagano prefektúra területén. Egy szaklap szerint egy ismert amerikai és egy osztrák az áldozat.

Az osztrák külügyminisztérium hétfőn délután megerősítette, hogy az egyik áldozat osztrák állampolgár, de a hozzátartozók és az áldozat személyes adatainak védelmére hivatkozva nem tett közzé további részleteket.

A Mountain Gazette című blog tudomása szerint a másik áldozat a 31 éves amerikai Kyle Smaine szabadstílusú síző volt.

A két férfi három társával együtt vasárnap a 2469 méter magas Hakuba Norikura hegy keleti lejtőjén tartózkodott, amikor a lavina elsodorta őket. A Mountain Gazette úgy tudja, Smaine a foglalkozásával összefüggésben tartózkodott ott, és a nap végén néhány társával síelni ment.

Az amerikai profi sportoló 2015-ben világbajnoki címet szerzett a kreischbergi Halfpipe-bajnokságon.

A  japán hatóságok az utóbbi napok heves havazása miatt lavinafigyelmeztetést adtak ki a térségre. Niigata kormányzóságban négy finn férfi került bajba a hófödte hegyeken hétfőn. A síelők – egy hatfős csoport tagjai – eltévedtek a Mioko-hegyvonulaton, és két társuk révén sikerült értesíteniük a hatóságokat arról, hogy nem tudnak lejönni a hegyről. A mentő kedden reggel indulnak a keresésükre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik