Filéző

Kevés olyan pacalimádó nép van, mint a magyar meg a spanyol

A Filéző podcast ezen a héten a Padron Tapas egyik vezetőjét, Beck Mártont, és a hamarosan nyíló testvéréttermük egyik ötletgazdáját, Farkas Gábort látta vendégül, akik elárulták, mennyire honosítható meg a tapas életérzés Magyarországon, hogyan lett egy ízig-vérig családi vállalkozásból Budapest egyik legismertebb tapas bárja, illetve miért nem kéne vacsora után egyből hazamenni.

Hogyan találja meg a spanyol konyha a helyét Magyarországon?

Értjük azt, hogyan működik a spanyol gasztronómia. A spanyolok imádják a disznót, mi is imádjuk a disznót, nagyon hasonló az alapanyaghasználatunk, és nagyon hasonló a fűszerezésünk. Kevés annyira pacalimádó nép van, mint a spanyol és a magyar.

Amikor a bezárás jótékony hatással bír

Visszás lesz talán ezt mondani, de nekünk, üzleti szempontból a covid tulajdonképpen jót tett, mert egész egyszerűen kiéheztette az embereket a Padronra, arra a szabadságra és arra az életigenlő gasztronómiai élményre, amit mi nyújtunk.

Ahhoz képest, hogy nem főételről van szó, még relatíve drága lehet a magyaroknak

Ha az ár-érték arányt nézzük, a tapasozásnak a hangulatában és az élményében van meg az a hozzáadott értéke, amit Magyarországon valószínűleg érdemes kifizetni.

A tapasozás mint életérzés

Minél több tapas bár vagy hasonló szemléletű hely van Budapesten – amely az ételt, az italt és a szociális együttlétet egylényegűnek kezeli –, annál jobb az társadalmi és vendéglátós szempontból is. Van a klasszikus elmegyünk, megvacsorázunk és megyünk haza-koreográfia, de annál sokkal jobb, ha nem megyünk haza.

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik