Nagyvilág

„Belehalt a gyászba” a texasi iskolában lelőtt tanárnő férje

Szívinfarktust kapott és meghalt a Texas állambeli Uvalde városának általános iskolájában történt lövöldözésben megölt egyik tanárnő férje – jelentette csütörtökön a The Daily Wire című portál regionális sajtóértesülésekre hivatkozva.

Joe Garcia, a texasi Uvaldéban történt általános iskolai lövöldözés során meggyilkolt két tanárnő egyikének, Irma Garciának a férje értesülések szerint kedden halálos szívinfarktust kapott

– közölte Ernie Zuniga, a KABB San Antonio Fox regionális televízió riportere.

Joe és Irma még a főiskolában ismerkedtek össze és 24 éve voltak házasok. Négy gyermeket hagynak maguk után

– tette hozzá.

Irma Garcia a tájékoztatás szerint 23 éve tanított a Robb Általános Iskolában, ahol 2019-ben az év tanárnőjének jelölték.

A nő unokaöccse megerősítette a hírt a Twitteren. Mint fogalmazott, Joe Garcia a gyászba halt bele felesége halála után.

A család számára a GoFundMe-n adománygyűjtést indítottak. A tanárnő unokatestvére, Debra Austin itt azt közölte, biztos benne, hogy Joe halálát az összetört szíve okozta. 10 ezer dollár volt az eredeti célkitűzés, de már több mint 1.5 millió dollárt ajánlottak fel a gyerekeknek.

Az iskolai lövöldözést túlélő egyik negyedik osztályos diák szerint Garcia és a másik tanárnő, Eva Mireles próbálták megóvni a gyerekeket.

Kedves tanárok voltak. Az osztálytársaim elé álltak, hogy segítsenek és megmentsék őket

– mondta.

A 18 éves Salvador Ramos tizenkilenc diákot és két tanárt mészárolt le ámokfutása során. Az iskolába egy hátsó bejáraton keresztül jutott harci felszereléssel, egy AR-15-ös jellegű puskával felfegyverkezve. Ramos ezt követően elbarikádozta magát egy negyedik osztályos tanteremben, ahol tüzet nyitott a diákokra és tanárokra, mielőtt a rendőrség végzett volna vele. Tettét mindössze negyed órával az elkövetés előtt a Facebookon jelentette be.

Kapcsolódó
A 911-et tárcsázta a 10 éves kislány, amikor végzett vele a texasi tömeggyilkos
A 18 éves elkövető állítólag azt követően lőtte le őt, hogy meglátta nála a telefont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik