Nagyvilág

A 911-et tárcsázta a 10 éves kislány, amikor végzett vele a texasi tömeggyilkos

Brandon Bell / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Brandon Bell / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Hősként emlékeznek a keddi texasi általános iskolai lövöldözésben elhunyt 10 éves Amerie Jo Garzára, aki pillanatokkal a halála előtt tárcsázta a 911-es segélyhívó vonalat.

Amerie Jo egyike annak a 19 gyermeknek, akit az Uvalde városában található Robb Általános Iskolában különös kegyetlenséggel megölt egy 18 éves helyi férfi.

A lány nagymamája, Berlinda Irene Arreola a The Daily Beast című lapnak adott interjújában elmondta, unokája elképesztő bátorságról tett tanúbizonyságot, ugyanis ahogy betört osztálytermükbe az elkövető Salvador Ramos, elővette a telefonját és segítséget hívott.

A fegyveres bement és azt mondta a gyerekeknek: meg fogtok halni. Amerie tárcsázta a 911-et, és ahelyett, hogy elvette volna tőle a telefont, lelőtte őt. A legjobb barátja mellett ült, akit beterített a vér

– mondta a nagymama.

Hozzátette, Ameria Jo mindig mindenkinek próbált segíteni, hatalmas szíve volt.

A kislány két héttel ezelőtt ünnepelte 10. születésnapját.

Az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb iskolai lövöldözése 2012 decemberében történt, amikor fegyveresek megöltek 20 gyereket és 6 felnőttet a Connecticut állambeli Newtownban található Sandy Hook Általános Iskolában. A mostani eset volt Texas állam történetének legsúlyosabb iskolai lövöldözése, amely négy évvel azután történt, hogy egy fegyveres 10 embert megölt a houstoni Santa Fe középiskolában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik