Foci

Szalai: Nem csupán szakmailag fejlődtem, emberként is több lettem

Szalai Ádám az egyik legjobb formában lévő magyar futballista, hiszen két forduló alatt három gólt szerzett a Bundesligában, így vezeti a góllövőlistát.

Szalai Ádám duplázott, vezeti a Bundesliga góllövőlistáját
A magyar válogatott támadója bombaformában van.

Szalai természetesen tagja a finnek és görögök elleni Nemzetek Ligája-meccsekre készülő válogatott keretnek, és ezekre is ugyanolyan motiváltan készül, mint a bajnokikra.

Szalai a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, bár a Bundesligában megfordult magyar légiósokat számítva a negyedik helyen áll eddigi 191 mérkőzéssel, nem foglalkoztatja különösebben, hogy megelőzze a 286 találkozóval éllovasnak számító Dárdai Pált.

Az viszont ösztönzi, hogy meglegyen az ötvenedik gólja a Bundesligában, ehhez már csak kettőt kell szereznie, és ebben a műfajban már az eddigi elért 48 találattal is ő a magyar csúcstartó.

Szalai azt mondta, akkor is elszántan és kitartóan dolgozott, amikor edzője csak a harmadik-negyedik csatárként tekintett rá a Hoffenheimnél, főnöke pedig ezt észrevette és méltányolta.

„A német első osztályban töltött éveim során nem csupán szakmailag fejlődtem, emberként is több lettem. Férfivá válásomra, személyiségem kialakulására jelentős hatást gyakorolt a világ egyik legjobb bajnokságában elvégzett munka, az ott szerzett felbecsülhetetlen értékű tapasztalat, az állandó versenyhelyzet, a megfelelés a követelményeknek.

Németországi időszakomban volt egy egyéves kényszerpihenőm a súlyos térdsérülésem után, előfordult, hogy visszaesett a formám, de innen is, onnan is visszaküzdöttem magam, és most itt állok, közel a kétszázadik Bundesliga-mérkőzésemhez, illetve az ötvenedik gólomhoz”

– mondta a 46-szoros válogatott támadó, aki eddig 15 gólig jutott a nemzeti csapatban.

Reméljük, a válogatottba is sikerül átmentenie a klubjában látott jó formáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik