Foci

Urbán Flórián belerúgott Dzsudzsákba és Szalaiba

Urbán Flórián a magyar futball megmondóembere. Ezt a 49 éves, 40-szeres válogatott labdarúgó az utóbbi években egyértelművé tette.

A bajnokság végén a végül kieső Balmazújváros edzőjébe, Horváth Ferencbe mászott bele, a szerda esti Fehéroroszország – Magyarország (1-1) válogatott meccs után Szalai Ádámba és a megsérülő csapatkapitányba, Dzsudzsák Balázsba rúgott egy nagyot.

Az üzenetet különösebben tán magyarázni sem kell. Kiviláglik belőle, a szerda este pályára lépő magyar játékosok közül Urbán sokkal többet, vért, verejtéket várt a válogatott két legrutinosabb tagjától. Azt gondolja, nem ezt kapta.

Georges Leekenst már saját játékosai is kritizálják
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya örök optimista. A labdarúgói merőben másképp látják a helyzetet.

A játékosok és a szakértők ezzel szemben azt nyilatkozták, nem a hozzáállással, az akarattal volt a gond, sokkal inkább azzal, hogy Georges Leekens csapatán a szervezettség nyoma sem érhető tetten.

(Nyitókép: Breszt, 2018. június 6.
Varga Roland (j2) ünnepel csapattársaival, Dzsudzsák Balázzsal (j), Szalai Ádámmal (b) és Szabó Jánossal, miután gólt szerzett Fehérorosország ellen a Bresztben rendezett felkészülési labdarúgó-mérkõzésen 2018. június 6-án. (MTI/EPA/Taccjana Zenkovics))

Eredmény, felkészülési mérkőzés:

Fehéroroszország-Magyarország 1-1 (1-1)
2018.06.06., Breszt, Fehéroroszország. 19.00 (tv: M4)
j.v.: Szergej Lapocskin (orosz)
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Kádár, Vinícius, Szabó J. – Nagy Ádám (Vadócz, 46.), Elek (Pátkai, 70.) – Varga R., Kleinheisler (Varga J., 77.), Dzsudzsák (Sallai, 65.) – Szalai (Böde, 65.)
Fehéroroszország: Gorbunov – Sitov, Poljakov, Szivakov, Vologyko – Dragun, Kiszljak – Szavickij, Majevszkij, Sztaszevics – Szaroka
Gól: Varga R. (28.), ill. Szaroka (26.)
Sárga: Varga J. (88.), Pátkai (88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik