Filéző

Nem elég, ha egy mindenmentes sütemény egészséges, finomnak is kell lennie

A Filéző podcast e heti vendége Ruzsányi Dániel, a mindenmentes süteményeket és tortákat kínáló Zabrakadabra ügyvezetője. Elárulta többek közt azt, hogy miért van egyre több ételallergiás, kikből áll egy ilyen jellegű cukrászda célcsoportja, illetve mi a legjobb cukorpótló.

Nemcsak az egészségre, hanem a kulináris élményre is rámennek

Ez a legfontosabb része: az egészség és az, hogy ugyanolyan vagy hasonló ízvilágot tudjunk produkálni ezekkel a termékekkel.

Egyre növekvő vendégkör

Az emberek 50–60 százalékának van valamilyen problémája, emésztési gondja, rezisztenciája. Rengeteg az inzulinrezisztens, a fiatalabb generációból is egyre több ember küzd ezzel, amely valószínűleg azzal függ össze, hogy a táplálékok, amiket beviszünk, nem megfelelőek. Ezért azt mondom: mindenki az ügyfelünk.

Magyarországon pörög, külföldön hiányzik

Külföldön ez még nincsen elterjedve, miközben nagyon nagy piaca van. Ha nem menne Magyarországon jól az üzlet, akkor rég külföldben gondolkodnék, mert ez egy kiaknázatlan piac – az európai és az amerikai egyaránt.

A cukrászok vagy imádják, vagy utálják

Ez két teljesen külön dimenzió. Felveszek egy cukrászt hozzánk, aki eddig csak hagyományos cukrászatban dolgozott – rengetegszer fordult elő, hogy nem találta meg ebben a dimenzióban a világát. Teljesen más fehér lisztből megsütni egy tortát, mint datolyából meg mandulalisztből összerakni egyet, vagy útifűmaghéjat használni. Azt figyeltem meg az elmúlt hét évben, hogy vannak bizonyos cukrászok, akik kifejezetten szeretik ezt a vonalat, és vannak, akik abszolút nem, ez a két véglet van.

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik