Filéző

Ismerik és szeretik a magyarok az olasz konyhát, de azért lehet újat mutatni

A Filéző podcast eheti vendége Giulia Ligabue volt, akinek apja észak-olasz, de három évtizede Magyarországon él, és augusztus óta közösen viszik Budán megnyitott kis olasz delikáteszt. A Delissimo Deliben alapszabály, hogy nemcsak vásárolni, de kóstolni és kávézni is lehet, mert a személyesség és a közvetlen hangulat lényegi része ennek a műfajnak. De vajon a pisztáciás süti vagy a tészta a nagyobb sláger?

Bolt? Kávézó? Reggeliző?

Adunk kóstolót is. Ezért vannak hidegtálak, mert hogyan ismer meg valaki egy sonkát, ha nem úgy, hogy megkóstolja? Olaszországban sok ilyen bottega van, ahol vesz valamit az ember, de azért leül egy kávéra, kér egy kicsit ebből, kér egy kicsit abból, és csak utána viszi haza a sonkát meg a sajtot, amit vásárolt.

Igazi carbonara

Azok jönnek a legcéltudatosabban a boltba, akik carbonarát szeretnének otthon csinálni, de nem baconből, rossz sajtból vagy tejszínből, hanem az eredeti hozzávalókból. Mert a carbonara valójában ennyiből áll: tojás, bors, finom guanciale, tészta meg a tésztának a főzőleve.

Az olasz konyha rétegei

Ismerik a magyarok az olasz konyhát, szeretik a magyarok az olasz konyhát, de azon belül is hihetetlen sok réteg van, és mi szerettünk volna mindezt megmutatni

Drágábban rosszabbat

A minőség nem feltétlenül arról szól, hogy feltétlenül a legdrágább terméket kell megvenni. Pármai sonkából például lehet kapni sokkal drágábban sokkal rosszabbat is.

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik