Filéző

A világ legnagyobb tévedése, hogy rossz borból kell fröccsöt készíteni

/
Letöltés
Külföldön a magyar borról mindenkinek kapásból Tokaj jut az eszébe, és ez így van rendjén – mondja Evans Victoria, aki szerint komoly szemléletváltásra lenne szükség ahhoz, hogy Magyarország tényleg bornagyhatalommá válhasson. Evans biztonságpolitikai szakértőként végzett, de a hadsereg és a fegyverek helyett végül a borokat választotta, ami nagyon jó döntésnek bizonyult: az elmúlt években nemcsak csúcséttermek italkínálatáért felelt, de tavaly ő lett Magyarország sommelier bajnoka. De vajon mennyire volt nehéz nőként élre törni egy férfiak által dominált szakmában? Hogy lehet százféle bort végigkóstolni berúgás nélkül? Miként rajzolja át a bortérképet a klímaváltozás? És tényleg megérhet egy bor ezer eurót, vagy ez puszta sznobizmus?
Kapcsolódó
Vomberg Frigyes: A hiánygazdaságban egészségesebben ettünk, mint a mostani bőségben
Attól, hogy százan mennek egy irányba, még nem biztos, hogy az a helyes út – mondja Vomberg Frigyes séf, aki a Filéző podcast vendégeként fejtette ki, hogy mi a gond a magyar gasztronómia állapotával.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Első kézből
Buksó
Ziccer
Kontra
Tangó és Kes
Reklámszünet
Europoli
Zöldövezet
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Filéző
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.