Gerendai Károly: Ha a magyarokon múlna, csődbe mehetnének a csúcséttermek

Emlékszik még valaki arra, mikor Budapestet nem lepték el a teraszok? Gerendai Károly szúrta ki magának a Liszt Ferenc teret, és harcolta ki, hogy kiülhessünk ebédelni a belvárosban, majd megnyitotta Magyarország első Michelin-csillagos éttermét, a Costest. A csúcsgasztronómia fontosságáról, a magyarok fine dininghoz fűződő viszonyáról és a fejlődésről is beszélgettünk, amiből kiderült, hogy nem akkora biznisz egy luxusétterem. A hazai gasztroforradalom egyik legfontosabb szereplőjével még tavasszal vettük fel az adást, hogy átvegyük Gerendai Károly vendéglátásban eltöltött évtizedeit.

Letöltés
Budapest, 2015. április 21.
Szelektíven gyûjtött ipari mûanyag hulladékot targoncával rendeznek a hasznosítható hulladékbegyûjtéssel és -elõkezeléssel foglalkozó Asco Hungária Kft. budafoki telephelyén 2015. április 20-án. Április 22. a Föld napja. A világméretû környezetvédelmi akciónap társadalmi kezdeményezésként 1970-ben indult az Egyesült Államokból, Magyarországon 1990 óta tartják meg.
MTI Fotó: Marjai János
Sipos Melinda és az élet műanyag nélkül
Menő lett a környezettudatosság, a műanyagmentes élet. Sipos Melinda hamar felismerte, mekkora szürke zóna ez a magyar piacon, és Budapesten elsőként nyitotta meg csomagolásmentes üzletét. A Ligeti bolt tulajdonosával még a műanyagmentes július kezdete előtt beszélgettünk személyes történetéről, és arról, hogyan vághatunk bele egy szebb, tisztább és zöldebb életbe anélkül, hogy egyszerre szabadulnánk meg minden műanyagtól az otthonunkban.
Plastic cups are pictured on August 13, 2019 in a recycling facility in Bourg-Blanc, western France. (Photo by Fred TANNEAU / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.