Filéző

Gerendai Károly: Ha a magyarokon múlna, csődbe mehetnének a csúcséttermek

/
Letöltés
Emlékszik még valaki arra, mikor Budapestet nem lepték el a teraszok? Gerendai Károly szúrta ki magának a Liszt Ferenc teret, és harcolta ki, hogy kiülhessünk ebédelni a belvárosban, majd megnyitotta Magyarország első Michelin-csillagos éttermét, a Costest. A csúcsgasztronómia fontosságáról, a magyarok fine dininghoz fűződő viszonyáról és a fejlődésről is beszélgettünk, amiből kiderült, hogy nem akkora biznisz egy luxusétterem. A hazai gasztroforradalom egyik legfontosabb szereplőjével még tavasszal vettük fel az adást, hogy átvegyük Gerendai Károly vendéglátásban eltöltött évtizedeit.
Sipos Melinda és az élet műanyag nélkül
Menő lett a környezettudatosság, a műanyagmentes élet. Sipos Melinda hamar felismerte, mekkora szürke zóna ez a magyar piacon, és Budapesten elsőként nyitotta meg csomagolásmentes üzletét. A Ligeti bolt tulajdonosával még a műanyagmentes július kezdete előtt beszélgettünk személyes történetéről, és arról, hogyan vághatunk bele egy szebb, tisztább és zöldebb életbe anélkül, hogy egyszerre szabadulnánk meg minden műanyagtól az otthonunkban.
Legfrissebb epizódok
Buksó
Ziccer
Kontra
Tangó és Kes
Reklámszünet
Europoli
Zöldövezet
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Filéző
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.