Nagyvilág

Lövöldözés egy bevásárlóközpontban Amerikában, többen meghaltak

Újabb lövöldözésről érkeztek hírek az Egyesült Államokból. Ezúttal El Pasóban lövöldözött egy vagy több fegyveres helyi idő szerint délelőtt 11 óra körül. 22 ember megsebesült.

El Paso polgármesterének kabinetfőnöke bejelentette, hogy több halott van, ezt később a rendőrség is megerősítette, de a halottak pontos számáról egyelőre nem adtak hivatalos tájékoztatást. A BBC a CBS-re hivatkozva legalább 19 halálos áldozatról tudósít.

Fotó:  Joel Angel JUAREZ / AFP

Korábban többféle információ is érkezett arról, hogy hány elkövető van, de magyar idő szerint este háromnegyed 12-kor FBI-os és kormányzati forrásokra hivatkozva CNN és az NBC News is arról számolt be, hogy egy férfit vettek őrizetbe, a 21 éves Patrick Crusiust. Az NBC News a rendőrségre hivatkozva azt állította, hogy Crusiust gyanúsítják a lövöldözéssel és hogy nem volt más elkövető.

Bemutattak egy biztonsági kamera által készített felvételt is, amelyen azt látható, hogy egy fegyveres fekete pólóban és drapp színű nadrágban belép a bevásárlóközpontba, illetve egy videót is, amelyen egy rendőrségi autóba beültetnek egy ugyanilyen ruhába öltözött férfit.

A KTSM helyi tévéadó a Twitteren közzétett két, az áruház biztonsági kamerája által rögzített fotót a lövöldözőről:

A helyi egyetemi kórház szóvivője, Ryan Mielke azt mondta a Fox News-nak, hogy 13 sebesült érkezett hozzájuk, akik közül egy a kórházba szállítást követően meghalt. Mielke hozzátette: egy 2 éves és egy 9 éves gyerek is érkezett hozzájuk, az ő állapotukat sikerült stabilizálni, mielőtt átszállították őket a szomszédos gyerekkórházba.

A Del Sol kórházba 11 sebesültet szállítottak be, közülük 9 állapota kritikus volt, de stabil. A Reuters azt írta, hogy a bevásárlóközpontban sok volt a gyerekes család, mert éppen bevásároltak a közelgő tanévre.

Az El Paso-i rendőrség felhívást tett közzé a Twitteren, hogy a sebesülteknek sürgősen vérre van szükségük. A felhívásra több százan jelentkeztek és türelmesen vártak a tűző napon annak ellenére, hogy a településen közel 40 fok van.

Cikkünket folyamatosan frissítjük.

Kiemelt kép: Joel Angel JUAREZ / AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik