Élő Belföld

324 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Csendes a Tisza

Mióta Magyar Péter viharra figyelmeztette a támogatóit és visszavonult a hajóra, nincs nagy mozgás a Tisza eredményváróján. A jelöltek egy sajtó elől elzárt teremben követik az önkormányzati választásokról csordogáló eredményeket, interjút egyelőre nem adnak.

Az Időkép szerint egyébként a vihar elkerül minket.

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Új polgármester lesz Újpesten

A IV. kerület kimarad a nagy budapesti polgármester-újraválasztásokból, hiszen itt Déri Tibor, a jelenlegi polgármester nem indult újra a tisztségért. Újpestről kissé lassan jönnek az eredmények, de 20 százalékos feldolgozottságnál azt láthatjuk, hogy Trippon Norbert (MSZP – DK – Jobbik – LMP – Zöldek – Párbeszéd- ZÖLDEK – Momentum) vezet, mégpedig a szavazatok 48,20 százalékával, a fideszes Wintermantel Zsolt jókora hátránnyal, 34,29 százalékkal üldözi.

Pécsen szinte biztosan Péterffy Attila nyer

  • 70 százalékos feldolgozottságnál 45 százalékkal vezet a mostani polgármester a fideszes Csizmadia Péterrel szemben, aki 35 százalékon áll.
  • Mohácson szintén 70 százalékos feldolgozottságnál nagyon vezet a fideszes Pávkovics Gábor, 55 százalékkal.
  • Komlón pedig már biztosan nyert Polics József, 95 százalékos feldolgozottságnál hatvan százalékkal. Policsnak ezúttal többsége is lesz a képviselő-testületben.

Győr-Mosonban, Bács-Kiskunban és Csongrádban is gyengébb lehet a Fidesz a közgyűlésben

Győr-Moson-Sopron vármegyében 2019-ben 62,16 százalékkal nyert a Fidesz, most 19,49 százalékos feldolgozottságnál 58,91 százalékon áll, ez 14 mandátumot jelent a megyei közgyűlésben. A Mi Hazánk 4, a DK 2, valamint a Momentum is 2 mandátumra számíthat, ha nem változik a helyzet.

Bács-Kiskunban már 21,14 százalékos feldolgozottságnál járnak, ott a Fidesz 52,56 százalékos eredménye közel 8 százalékponttal rosszabb, mint az öt évvel ezelőtti. A kormánypártnak most 13 mandátum nézne ki, ha maradna az eredmény, a Mi Hazánknak 5, a DK-nak 3, a Momentumnak pedig 2 képviselői helye lenne.

Csongrád-Csanádban 18,75 százalékos feldolgozottságnál a Fidesznek 9, a Mi Hazánknak 5, a DK-nak és a Momentumnak egyenként 2-2, az MSZP-nek pedig egy hely néz ki. A Fidesz öt éve itt 54,04 százalékot kapott, most 47,11 százalékon áll.

Szombathelyen maradhat az ellenzéki polgármester

Szombathelyen minden bizonnyal elmarad polgármesterváltás, mivel a szavazatok 53 százalékának megszámlálása után a regnáló ellenzéki városvezető, Nemény András 65,02 százalékon áll, a második helyezett Lenkai Nóra (Fidesz-KDNP) egyelőre 30,22 százalékig jutott.

Új polgármestere lett Körmendnek, igaz, ez már a voksolás előtt eldőlt, hiszen a hosszú ideig regnáló, kormánypárti Bebes István az idén bejelentette, hogy 2024-ben már nem száll harcba a posztért. Rendkívül szoros csatában a vasi város másik kosárlabda-legendája, egy helyi civil egyesület színeiben induló Patonay Imre alulmaradt az új fideszes jelölttel, Dr. Szabó Barnával szemben: a szavazatok 100 százalékának feldolgozása után kiderült, hogy előbbi 49,15 százalékot, utóbbi 50,85 százalékot szerzett.

Az eddigi részeredmények alapján biztosnak tűnik, hogy Kőszegen Básthy Béla, Sárváron Kondora István (mindketten Fidesz-KDNP) folytathatják polgármesteri munkájukat.

Egyre biztosabb Kovács Gergely győzelme, a többi budai kerületben lassan csordogálnak az adatok

Több mint 50 százalékos feldolgozottságnál magabiztosan, 54:40 arányban vezet Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt társelnöke a Hegyvidéken a fideszes Fonti Krisztina előtt, így nagyon valószínű, hogy megszerzi a polgármesteri címet.

Nagy Szabolcs / 24.hu

A II. kerületben az MSZP-s Őrsi Gergely, a hivatalban lévő polgármester a szavazatok 70 százalékával vezet a fideszes Dombi Rudolffal szemben, aki mindössze 28 százalékon áll 12 százalékos feldolgozottságnál.

A XI. kerületben a DK-s polgármester, László Imre előnye is stabilnak látszik kihívójával, a fideszes Király Nórával szemben: 47,5:34 az állás.

A legszorosabb verseny Budafok-Tétényben néz ki a fideszes polgármester, Karsay Ferenc és a DK-s Perlai Zoltán között, 16 százalékos feldolgozottságnál három szavazat a különbség.

Eredmények

Miskolcot visszahódította a Fidesz

A polgármester-választáson leadott érvényes szavazatok több mint 86 százalékos feldolgozottsága alapján kormánypárti vezetése lehet Miskolcnak.

Tóth-Szántai József (Pont Mi Egyesület-FIDESZ-KDNP) 40,22 százalék
Barkai László Lajos (DK-MSZP-Párbeszéd- ZÖLDEK-LMP – Zöldek) 22,18 százalék
Varga Andrea Klára (Függetlenek SZIVE-Jobbik-Momentum) 13,40 százalék

Veres Pál polgármester 2019-ben az ellenzék közös jelöltjeként verte meg fideszes ellenfelét, Alakszai Zoltánt.

A pesti oldalon szinte minden polgármester újrázhat egyelőre

A pesti kerületekben egyedül Zuglóban áll vesztésre a jelenlegi polgármester (persze még nem mindenhonnan jöttek be adatok), de még ott is csak alig 10 százalékos feldolgozottságnál járunk, viszont az már jól látszik, hogy az a választás a momentumos Rózsa András és a fideszes Borbély Ádám között fog eldőlni: előbbi 33,97, utóbbi 31,65 százalékon áll, a jelenlegi polgármester, Horváth Csaba csaknem tíz százalékkal lemaradva tőlük a harmadik.

Mindenhol máshol a mostani polgármester vezet: Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) az V. kerületben 25 százalékos feldolgozottságnál több mint tíz százalékot ver Juhász Péterre; a VI. kerületben Soproni Tamás (Momentum) 20 százalékos feldolgozottságnál agyonveri a fideszes Kovács Balázs Norbertet (67,46% illetve 26,43%). A VII. kerületben Niedermüller Péternek azért jóval nehezebb dolga van, 23,68%-os feldolgozottságnál az előnye kevesebb mint 4 százalék a fideszes Benedek Zsolt előtt. Pikó András és Baranyi Krisztina vezetéséről már korábban beszámoltunk, és biztosan vezet a X. kerület fideszes polgármestere, Kovács Róbert Antal is, bár ott még nem éri el a 10 százalékot a feldolgozottság.

Újrázhat Cserdiné Németh Angéla (MSZP – DK – Jobbik – LMP – Zöldek – Párbeszéd- ZÖLDEK – Momentum) is a XV. kerületben, az előnye 20 százalékos feldolgozottságnál 7 százalék. Hozzá hasonlóan vezet a XVIII. kerület DK-s polgármestere, Szaniszló Sándor is, de az ő előnye tetemes, közel 20 százalék, a feldolgozottság 25 százalékos. Gajda Péter Kispesten még biztosabban vezet.

A többi pesti kerületben sincs változás, továbbra is biztosan vezetnek a fideszes vagy fideszes támogatottsággal induló polgármesterek: Kovács Péter (XVI.), Horváth Tamás (XVII.), Szabados Ákos (XX.), és nem beszéltünk még a XXIII. kerületről, ahol szintén a regnáló polgármester, Bese Ferenc vezet. Ő függetlenként indul a Fidesz támogatásával, és 62,50 százalékos feldolgozottságnál nagyon vezet ellenzéki kihívója, Ritter Ottó előtt, olyannyira, hogy már fogalmazhatja is a szavazóknak köszönetet mondó Facebook-posztját.

A kormánypártok el fogják veszíteni Mosonmagyaróvárt

2019-ben viszonylag simán győzött az északnyugat-magyarországi városban a fideszes Árvay István, de a mostani voksolás után, 90 százalékos feldolgozottságnál el kell kezdenie megbarátkoznia a gondolattal, hogy át kell adnia a stafétát.

A Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal Egyesület polgármesterjelöltje, Szabó Miklós 51,55 százalékon áll, míg a jelenlegi polgármesternek csak 37,77 százaléka van. Szabó neve mellett az MPKE neve mellett ott szerepel a Momentum, az MSZP, az LMP és az MMN emblémája is.

Gelencsér Ferenc: Nem vagyok Nosztradamusz, de Cseh Katalin be fog jutni az európai parlamentbe

Gelencsér Ferenc, a Momentum országgyűlési képviselője, előző elnöke villáminterjút adott a 24.hu-nak az eredményváró ajtaja előtt beszélgető, italozó párttagok között. „2019-ben 4,5 százalékra mértek minket, majd 9,9 lett a vége. Emlékszem, az azóta a NER által kicsinált Dürer Kertben volt az eredményvárónk, és az eredmények megérkezése után nagyon sokat sírtunk, elképesztő katartikus élmény volt. Nyilván ez a lécet elég magasra tette akkor velünk szemben. Amit megtanultunk abból: nem mérést kell nyerni, hanem választást” – emlékezett vissza.

A politikus azzal kapcsolatban, hogy hány európai parlamenti mandátummal lenne elégedett, azt válaszolta, hogy akkor, ha a Momentum meg tudná tartani a két mandátumát, „adott esetben növelni is tudná” azok számát.

Ez jelenleg nyilván egy rendkívül nehéz kihívás, hiszen Magyar Péter megjelenésével teljesen felborult a korábbi politikai színtér. Nem vagyok se vátesz, se Nosztradamusz, de mindent megetettünk érte, és szerintem Cseh Katalin be fog jutni az európai parlamentbe

– mondta a politikusnővel kapcsolatban, aki a párt EP-listájának második helyén szerepel.

„Azóta eltelt öt év, én azt gondolom, hogy a Momentum európai parlamenti képviselői bebizonyították azt, hogy az Európai Parlament nagyon komoly terepe a politikacsinálásnak. 2019 előtt a magyar pártok valójában egyfajta büntetőtelepnek használták az EP-t, és azokat száműzték oda, akiket nem akartak itthon látni.

Régóta ilyen például Deutsch Tamás, a Fidesz listavezetője, csak hogy mondjak egyet. A Momentum viszont kiküldött két olyan képviselőt, akik ezt az egészet felforgatták.”

Gelencsér szerint az elmúlt ciklusban erősen felértékelődött az Európai Unió szerepe a magyar közéletben, sokkal több hír is szól arról a nyilvánosságban. Szerinte lehet, hogy ez nem annyira látható mindenki számára, de ebben Cseh Katalinnak is nagy szerepe van, akit a több mint 700 európai parlamenti képviselőből a 17. legaktívabb képviselőnek szavaztak meg, a 40 alatti korosztályban pedig a másodiknak. Ezzel szemben Deutsch Tamás úgy tudom, hogy a top 250-ben sincs benne – mondta.

A politikus az ország körüli turnéja során szerzett legmaradandóbb élményét is megosztotta. Gelencsér a centrum közelében pultozott Miskolcon, majd egy katolikus nővér sétált vele szembe, a politikusnak pedig először kétségei voltak, hogy mit fog reagálni, ha nyújtja a szórólapot, de végül széles mosollyal azt mondta a hölgy, hogy drukkol és sok sikert kíván. „Arra jöttem rá, hogy hiába akarja a jelenlegi kormánypárt gyakorlatilag egy kerítéssel körbezárni azt, amit a sajátjának gondol, ezek az értékek nem az övék, ezek mindannyiunk értékei. Nem az övék a nemzeti 11, a lobogó, a kokárda, ‘56, és a vallás sem” – fogalmazott.

Így áll a közgyűlés Komárom-Esztergomban, Fejérben és Pest vármegyében

Pest vármegyében 10,22 százalékos feldolgozottságnál 23 mandátuma van a Fidesznek, a Mi Hazánknak és a Momentumnak 8-8, a DK-nak pedig 7.

Fejérben 10,20 százalékos feldolgozottságnál járnak, a Fidesznek 13 mandátum, a Mi Hazánkban 3, a DK-nak 2, az MKKP-nak és a Momentumnak 1-1 hely néz ki.

Komárom-Esztergomban 10,10 százalékos feldolgozottságnál 8 mandátuma van a Fidesznek, a DK-nak, a KEM-nek és a Mi Hazánknak 2-2, a Momentumnak pedig 1.

Győrben tényleg minden szavazat számítani fog

Most újra Dézsi vezet. A leadott szavazatok közel kétharmadát már megszámolták, 63,92 százalék a feldolgozottság, a sorrend pedig:

  1. Dézsi Csaba András 30,73 százalék (11 034 szavazat)
  2. Pintér Bence 30,21 százalék (10 849 szavazat)
  3. Borkai Zsolt 27,44 százalék

Nagyot bukott a Fidesz Hévízen

Legalábbis a polgármester-választáson: a kormánypárti jelölt, Vértesaljai László a szavazatok 100 százalékának megszámlálása után 38,2 százalékon állt meg, miközben riválisa, a függetlenként induló Naszádos Péter 61,8 százalékos eredménnyel gyűjtötte be a polgármesteri címet.

Vértesaljai helyzetét nehezítette, hogy a zalai várost 2010 óta vezető, fideszes Papp Gábor csak az idén tavasszal jelentette be, hogy nem indul újra a tisztségért, így a Fidesznek gyorsan kellett kerítenie egy új jelöltet.

Bicskén nem fog a pedofilügy

A település fideszes polgármestere, Bálint Istvánné a tavasz folyamán legalábbis panaszkodott arra, hogy a média rombolja a város imázsát a pedofilozással, miután nagyobb nyilvánosságot kapott, hogy mik történtek a helyi gyermekotthonban (amibe végül Novák Katalin államfő is belebukott). Bálint Istvánné 61,25 százalékon áll, független kihívója, Kovács Erika 27,23  százalékon, a mi hazánkos Szabó Bence 11,51 százalékon. 50 százalékos a feldolgozottság.

Dunaújvárosra a jelek szerint nem tudja rátenni a kezét a Fidesz, a regnáló polgármester, a korábban a Jobbik színeiben politizáló, jelenleg független Pintér Tamás 69,64 százalékon áll az összes szavazat 54,84 százalékos feldolgozottságánál. A Fidesz-KDNP jelöltjének, Magyar Andrásnak 30,36 százaléka van.

Székesfehérváron sincs meglepetés, a várost 2010 óta irányító Cser-Palkovics András (Fidesz-KDNP) 74,88 százalékon áll, igaz, ott még csak 11,83 százalék a feldolgozottság.

A Mi Hazánk EP-jelölte bízik a két mandátumban, és nem bánja, hogy ott kellett hagynia a Magyarságkutató Intézetet

Egészen biztos vagyok benne, hogy eddigi életem legjobb választási eredményét fogom produkálni, mivel ez az első választás, amin elindulok

– mondta a 24.hu-nak Borvendég Zsuzsanna, a Mi Hazánk EP-jelöltje. A lista első két helyén Toroczkai László és Dúró Dóra áll, de ők előre deklarálták, hogy nem vennék fel a mandátumukat, így egyetlen Mi Hazánkos mandátum esetén Borvendég ülhetne be az Európai Parlamentbe. Ő bízik abban, hogy a két európai parlamenti hely meglesz a Mi Hazánknak, az szerinte „egy igazán nagyon komoly siker lenne”. A mandátumbecsléseket azonban nem tartja annyira lényegesnek, az elsődleges szerinte inkább az, hogy sikerüljön bejutniuk az EP-be, és képviselni tudják a Mi Hazánk politikáját odakint is.

Eördögh Lola / 24.hu

A kérdésre, hogy euroszkeptikus pártként mit képviselnének az uniós platformon, Borvendég azt felelte, hogy a Mi Hazánk nem lehet euroszkeptikus párt, hiszen Magyarország Európa része.

Abban az értelemben viszont, hogy az Európai Unió jelenleg miként működik, abban valóban szkeptikus a Mi Hazánk, és jómagam is. Azt gondolom, egy nagyon erős gazdasági együttműködésen alapuló egység, egy európai szövetségi rendszer az fontos és jó, de nem egy olyan politikai intézményrendszer, amely gyakorlatilag a nemzetállami belpolitikára nehezedik rá, és próbál neki irányt szabni. Ezzel kapcsolatban valóban szkeptikusak vagyunk

– mondta, hozzátéve, hogy az ez európai exit pollokat ugyan nem tudta követni a folyamatos interjúk miatt, de általánosságban jónak látja annak esélyeit, hogy a Mi Hazánk megtalálja a számára megfelelő pártcsaládot majd az EP-ben. „Ezért nagyon szerencsés ez a fordulat, hogy az AfD-t tulajdonképpen kirakták Le Penék az ID-ből, mert így lehetőség nyílt egy olyan útra, amit Toroczkai László egyébként már két éve épít. Korábban kissé illúziónak tartotta mindenki, hogy egy új és önálló európai pártcsaládot lehessen alapítani, de szerintem fantasztikus lehetőség nyílt meg ezzel. Úgyhogy én bízom benne, hogy összejön.”

Borvendéget a Tisza Pártról is megkérdeztük, amely szintén egy harmadik út ígéretével robbant be a magyar politikába, és korábban Toroczkai László is elismerte, hogy vihetett el szavazókat a Mi Hazánktól is.

Ez egy nagyon nehéz kérdés, mert nem akarom minősíteni a Tisza Párt nem létező programját. Igazából nekem épp az a fő problémám, hogy nem tudom, kik ők, és mit képviselnek, hiszen olyan lózungokat mondtak, a teljes kampány alatt. Abból a szempontból persze megértem, hogy ha valamiben konkrét állást foglalt volna Magyar Péter, akkor elveszített volna szavazókat, tehát erre nagyon okosan és nagyon ügyesen odafigyelt, hogy semmi konkrétumot ne mondjon ki

mondta Borvendég, hangsúlyozva, hogy ő nem ért egyet azzal sem, hogy Magyar Péter valóban harmadik utas lenne.

Én történész vagyok, és a harmadik út, azért a népi mozgalomból kinövő harmadik út, a magyar út. Annak semmi köze Gyurcsányhoz meg Orbán Viktorhoz. Toroczkai és a Mi Hazánk tényleg a hagyományos, németh lászlói értelemben vett harmadik utat, a magyar utat és a népnemzeti irányt képviseli. Ebből a szempontból Magyar Péter értelmezhetetlen, hiába mondja, hogy se nem Gyurcsány, se nem Orbán, tehát a harmadik út. Erre mondta Toroczkai László azt, hogy igazából ugyanaz az út, hiszen ugyanoda fognak beülni az Európai Parlamentbe, tehát ugyanúgy a másik, tőlünk különböző oldalt fogják képviselni. Ezzel egyetértek.

Arról is érdeklődtünk Borvendégtől, hogy egy esetleges rossz eredmény esetén se bánná-e meg azt, hogy a kampányra készülve otthagyta korábbi munkahelyét, a Kásler Miklós által vezetett Magyarságkutató Intézetet. Azt felelte, hogy egyáltalán nem, mert amúgy is felmondott volna, mivel „gyakorlatilag az elmúlt több mint fél évben nem igazán működött már közöttünk a kémia. Mindenképpen eljöttem volna onnan.”

Eördögh Lola / 24.hu

Somogyban erősödhetett, Veszprémben gyengülhetett a Fidesz

Kicsivel több mint 15 százalékos feldolgozottságnál 56,06 százalékon áll a Fidesz a megyei közgyűlésben, ezzel 9 mandátuma lenne. 2019-ben 52,93 százalékot kapott. A kormánypárt mellé a Függetlenek 3, a „Somogyért” Egyesület 1, a DK 1, valamint a Mi Hazánk 1 képviselővel ülhet be a jelenlegi állás szerint.

Veszprémben 47,58 százalékon áll a Fidesz 11,05 százalékos feldolgozottságnál, ez per pillanat 9 megyei közgyűlési mandátumot jelent. Öt évvel ezelőtt 54,01 százalékkal nyert, így itt egyelőre látványos a csökkenés. A DK-nak most 3, a Mi Hazánknak 2, az MSZP-nek 2, a Momentumnak pedig 1 mandátum néz ki.

Tusk pártja nagyot nyert Lengyelországban

A kormánykoalíció vezető ereje, a Donald Tusk vezette Polgári Platform nagyot nyert az EP-választásokon. Az előrejelzések szerint 38,2 százalékot szereztek, miközben a volt kormánypárt, a Jog és Igazságosság csak 33,9-et. A szélsőjobboldali Konföderáció is meglepően jó szerepelt az exit pollok szerint, tíz százalék fölött végezhetnek.

Miskolcot behúzhatja a Fidesz

A polgármester-választáson leadott érvényes szavazatok 69 százalékos feldolgozottsága alapján kormánypárti vezetése lehet Miskolcnak.

  • Tóth-Szántai József (Pont Mi Egyesület-FIDESZ-KDNP) 40,74 százalék (7326 szavazat)
  • Barkai László Lajos (DK-MSZP-Párbeszéd- ZÖLDEK-LMP – Zöldek) 21,92 százalék
  • Varga Andrea Klára (Függetlenek SZIVE-Jobbik-Momentum) 13,06 százalék

Nem kaparintja meg a Fidesz Érdet

A regnáló polgármester, a Szövetség Érdért színeiben induló, de az ellenzék támogatását is bíró Csőzik László 61,55 százalékon áll, míg a kormánypártok jelöltje Kardosné Gyurkó Katalin 32,28 százalékon, mindez 45,83 százalékos feldolgozottságnál.

Pikó András vezet Józsefvárosban

17,65 százalékos feldolgozottságnál majdnem tíz százalékos előnnyel Pikó András vezet a VIII. kerületben: a jelenlegi polgármester (DK – C8 – LMP – Zöldek – Párbeszéd- ZÖLDEK – Szikra Mozgalom – Momentum) 49,26 százalékon áll, Sára Botond fideszes főispán 43,55 százalékra jött fel, tehát itt még valódi verseny várható.

A szomszédos Ferencvárosban továbbra is Baranyi Krisztina áll az élen, 26,53 százalékos feldolgozottságnál kicsit növelte is az előnyét, és már 44,26%-on áll, a fideszes Gyurákovics Andrea 28,71%-os eredménnyel üldözi.

Bács-Kiskunban a Fidesz dominál, Baját is visszavehetik

  • Baján 37 százalékos feldolgozottságnál majdnem 47 százalékkal a fideszes Kámánné Dr. Bari Bernadett vezet a várost most vezető, Momentumból kilépett Nyirati Klára előtt, aki 38 százalékon áll.
  • Kalocsán 88 százalékos feldolgozottságnál a fideszes Filvig Géza vezet 29,25 százalékkal, de elég szoros a verseny, mert mögötte közvetlenül ott van Bagó Zoltán 29,13 százalékkal, ami összesen nyolc szavazatnyi különbséget jelent.
  • Kecskeméten 66 százalékos feldolgozottságnál vezet a fideszes Szemereyné Pataki Klaudia 42 százalékkal Király József előtt, aki 30 százalékon áll.
  • Kiskőrösön 54 százalékos feldolgozottságnál száz százalékkal vezet a fideszes Domonyi László Mihály, ami nem meglepő, mert egyedül indult.
  • Kiskunfélegyházán 58 százalékos feldolgozottságnál 76 százalékkal vezet a Nemzeti Fórum jelöltje, Csányi József.
  • Kiskunhalason 83 százalékos feldolgozottságnál 57 százalékkal vezet Fülöp Róbert, a Fidesz-KDNP jelöltje.
  • Kiskunmajsán 20 százalékos feldolgozottságnál 65 százalékon állva vezet Patkós Zsolt.
  • Lajosmizsén 77 százalékos feldolgozottságnál 32,36 százalékon állva vezet a független Horváth Sándor, de itt is szoros lesz, mert csak 10 szavazattal van lemaradva a gazdakör jelöltje, Fekete Zsolt.
  • Tiszakécskén 20 százalékos feldolgozottságnál 83 százalékkal vezet a fideszes Tóth János.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik