Élő Belföld

324 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Győztest hirdetett a Kutya Párt a XII., a IX. kerületben, Kovács Gergely Vitézy Dávidnak gratulált

Akkor először szeretnénk gratulálni Budapest új főpolgármesterének, Vitézy Dávidnak

– indította rögtönzött sajtótájékoztatóját Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt eredményváró rendezvényén, ahol a párt győztest hirdetett nemcsak a fővárosban, de a XII. és a IX. kerületben is. Kovács azt mondta: Ferencvárosban különösebb meglepetés nem történt, „Suziék meg Baranyi Kriszta telibe nyertek minden egyéni választókerületet valószínűleg, és nyerték a polgármester-választást”.

Végre beért a Kutya Párt, a leves felforrt

– értékelte a várható eredményeket a párt másik társelnöke, Döme Zsuzsanna Suzi, ferencvárosi alpolgármester, aki gratulált a XII. kerülte új polgármesterének, Kovács Gergelynek.

Nagy Szabolcs / 24.hu
Nagy Szabolcs / 24.hu

Kovács azt mondta: úgy látszik, hogy a XII. kerületben a polgármesteri győzelem mellett kilenc kutyapártos egyéni képviselői helyet szereznek. A Fidesz-KDNP várhatóan négy képviselővel lesz jelen a testületben, a Momentum pedig két képviselővel – jósolta. Hozzátette: a II. kerületben is két képviselői helyre számítanak kompenzációs listáról, Szegeden pedig szintén a kompenzációs listáról három jelöltjük juthat be.

„Remélem, hogy ebből az eredményből leszűrik a többi hagyományos politikusok is, hogy érdemes nem csak dumálni, meg víziókat gyártani, hanem dolgozni is a kerületükért, meg ezért az országért – fogalmazott Döme Zsuzsanna Suzi, aki reményét fejezte ki, hogy az EP-választásokon is jó eredményeket érnek el.

Tök jó tanulság tényleg mindenkinek, aki most bekerül a részünkről az önkormányzatokba, annak a harmincvalahány embernek, hogyha csináljátok, és melóztok, és jók vagytok, akkor öt év múlva bármi történhet. Különösen Szegeden

– vont mérleget az önkormányzati választásokból Kovács Gergely.

Nagy Szabolcs / 24.hu

Győr-Moson-Sopron: Narancsvidék

Győrben továbbra is kiélezett a küzdelem, egyáltalán nem lehet még kizárni, hogy legyőzik Dézsi Csaba Andrást. A megyeszékhelyet leszámítva viszont nagy győzelmeket arattak a fideszes jelöltek.

Sopronban nagyon elverte a kihívóit a fideszes polgármester, Farkas Ciprián, 50,72 százalékon áll 94 százalékos feldolgozottságnál. Egyedül többet kapott, mint a második és harmadik helyen végző Sovány Endre (független, 20,16 százalék) és Jakál Adrienn (DK-MSZP-Párbeszéd, 12,6 százalék). Kettejük szereplése azért említésre méltó, mert az MSZP soproni szervezete a feloszlás mellett döntött, mikor kiderült, hogy a párközpontban úgy döntöttek, az egyébként párbeszédes Jakált indítják a városban, szemben a helyi képviselet akaratával. Az MSZP soproni szervezete feloszlott, alapított egy új egyesületet, majd elindították pártfüggetlenként Sovány Endrét – hiába.

A vármegye két kisebb városában, Csornán és Kapuváron is nyert a Fidesz, Csornán ráadásul nagyon. Itt 71 százalékot kapott a kormánypárt embere (100 százalékos a feldolgozottság), Kapuváron ennél szűkebb lett a győzelem, de már 52,83 százalékkal is nyerni tudott a Fidesz.

Mosonmagyaróvár viszont nagyon fájhat a kormánypártoknak.

Csak biztos eredmény ismeretében áll a sajtó elé Vitézy Dávid

Elmúlt 11 óra, a legutóbb közzétett részeredmények szerint Vitézy Dávid előnye Karácsony Gergellyel szemben 2,5 százalék, ami nagyjából hatezer szavazatnak felel meg, de a főpolgármester kihívója egyelőre nem nyilatkozik.

Eredményváróján, az Andrássy úton próbáltuk kideríteni, hogy mikor lehet tőle kérdezni, amire ismét azt a választ kaptuk, mint korábban: csak biztos eredmény ismeretében tart majd sajtótájékoztatót, de külön interjút nem is lehet majd vele készíteni, mert „el kell utána mennie.”

Csanádi Márton / 24.hu

Ennek az időpontját megjósolni is nehéz, mert ha nagyon szoros lesz a verseny, márpedig eddig annak tűnik, akkor akár még az is előfordulhat, hogy az utolsó néhány ezer szavazat is jelentőséggel bír majd.

Egyelőre azt sem tudni, hogy itt van-e az épületben, vagy csak később érkezik. Ungár Péter viszont szintén várható, őt is megpróbáljuk majd megszólaltatni.

A hangulat feszültnek nem mondható, inkább nyugodt. Vitézy pár tucat támogatója az épület előtt várja az eredményeket.

Csanádi Márton / 24.hu

Kiderült, mikor mond beszédet Magyar

Miután 100 százalékos a feldolgozottság Budapesten és az EP-választáson Magyar Péter átsétál a híveihez, és elmondja a beszédét.

A Tisza képviselőjelöltje eközben feszült figyelemmel várják az eredményeket az EP-választásról, melyek bármelyik percben befuthatnak.

A belga miniszterelnök lemond

Alexander De Croo pártja nagyon rosszul szerepelt az EP-választással egyszerre tartott belga szövetségi választáson, ezért hétfőn benyújtja lemondását. Ez elég problémás helyzet a belgáknak, mert De Croo másfél évnyi alkudozás után tudott csak kormányt alakítani, addig Belgium kormány nélkül működött. Most is hasonló huzavona jöhet. Belgium ráadásul jelenleg az Európai Unió soros elnöke is, csak egy hónap múlva adják át az elnökséget Magyarországnak.

Két budapesti peremkerületben is belekavartak az eredményekbe a Tisza jelöltjei

A pesti kerületek közül kettőben indított saját jelöltet a Tisza Párt: a X. kerületben Barna Judit a harmadik helyen áll 18,19 százalékkal, úgy, hogy az MSZP-DK-LMP-Momentum-Párbeszéd jelölt Mustó Géza 27,86 százalékkal második. Nyilvánvalóan nem lehet kijelenteni, hogy ezek az ellenzéki szavazatok simán összeadhatók lettek volna, de a tény az, hogy egyiküknek se sikerült megszorítani Kovács Róbert Antalt, a fideszes polgármestert, aki nevető harmadikként 47,97 százalékkal már úgy is hűtheti a pezsgőt, hogy a feldolgozottság még nem éri el a 33 százalékot.

Még cifrább a helyzet a XVII. kerületben, ahol a fideszes Horváth Tamás újrázhat, hiszen 89,33 százalékos feldolgozottságnál 44,83%-os eredménnyel már polgármesternek mondhatja magát, miközben az ellenzéki szavazatok javarészt három jelölt között szóródtak szét: Dálnoki Áron (Tisza), Lukoczki Károly (MSZP-DK stb.) és Gergely Bálint (Momentum) 16,78%, 15,55% illetve 10.73%-os eredménnyel a polgármester közelében sincsenek, pedig a számokból látható, hogy egyetlen ellenzéki jelölt nem lett volna esélytelen.

Eredmények

Nyíregyházát is behúzta a Fidesz

Nyíregyházán eldőlt a polgármesteri poszt sorsa.

Kovács Ferenc a Fidesz-KDNP jelöltje, jelenlegi polgármester a szavazatok 100%-os feldolgozottsága mellett 45,9%-ot szerzett. Kihívója az összefogás jelöltje, Jeszenszki András volt, aki egy alkalmi pártkoalíció és a civilek jelöltjeként indulva 41,5%-ot kapott.

Váratlan polgármestercserék a Dunántúlon

Zala, Vas, Somogy és Tolna megyékben egyetlen megyei jogú városban történhet politikai váltás a polgármesteri székben: Nagykanizsán minden bizonnyal elbukta a Fidesz a választást: az eddig regnáló Balogh László helyét az összellenzéki jelölt, Horváth Jácint veheti át (80 százalékos feldolgozottságnál Horváth meggyőző előnnyel vezet).

  • Zalaegerszegen Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP),
  • Szombathelyen Nemény András (Éljen Szombathely! Egyesület),
  • Kaposváron Szita Károly (Fidesz-KDNP,
  • Veszprémben Porga Gyula (Fidesz-KDNP) folytathatja a városvezetői munkáját,
  • míg Szekszárdon marad a kormánypárti irányítás, de most már egy új polgármesterrel, Berlinger Attilával.

Nagykanizsát leszámítva mindegyik megyeszékhelyen megnyugtató többségre támaszkodhatnak a győztes polgármesterek.

A tízezer főnél népesebb városokban azonban ezekben a megyékben több helyen is váratlan vereséget szenvedett a Fidesz.

Az egyik legmeglepőbb fordulat Keszthelyen történt, ahol a fideszes polgármester, a korábbi kormánytag, Manninger Jenő alulmaradt Tóth Gergellyel, a Vártak Egyesület jelöltjével szemben. Ráadásul a Fidesz az egyéni választókörzetekben is rosszul szerepelt, így Tóth kényelmes többségre számíthat a képviselő-testületben.

Váltás történt Pápán is, ahol évtizedek óta a Fidesz kezében volt a város irányítása. A regnáló városvezető, Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP) azonban ezúttal alulmaradt kihívójával, az összellenzéki jelölt Grőber Attilával szemben. Ők ketten már öt évvel ezelőtt is kemény csatát vívtak, akkor pár száz szavazattal Áldozó húzta be a győzelmet, ezúttal azonban Grőber 51 százalékot szerzett, míg riválisa megállt 38 százaléknál, ráadásul Grőber csapata a testületben is többséget szerzett.

Balatonalmádiban is elbukott a regnáló fideszes polgármester: Fabó Pétertől – aki 37 százalékot szerzett – a Közösségünk Almádiért jelöltje, Bercsényi László 46 százalékot elérve hódította el a városvezetői címet.

A Somogy megyei Barcson kikapott a hivatalban lévő Koós Csaba (Fidesz-KDNP), aki szoros csatában maradt alul kihívójával, a Barcsért Egyesület színeiben induló Anderné Röszler Erikával szemben: Koós 48,5 százalékot szerzett, míg az újdonsült városvezető 51,5 százalékot.

Leváltották a fideszes polgármestert Pakson is, ahol az eddig hivatalban lévő kormánypárti Szabó Pétert a Paksi Deák Ferenc Egyesület színeiben induló – egykori MSZP-s parlamenti képviselő – Heringes Anita múlta felül szoros csatában.

Hévízen is vesztett a Fidesz, ott a független Naszádos Péter mért súlyos vereséget a kormánypárti Vértesaljai Lászlóra 62:38 százalékos arányban.

A debreceni Papp László újratöltve

A fideszes polgármestert nem rázta meg az akkugyár körüli botrány.

Több mint 93 százalékos feldolgozottság alapján Papp László a voksok 48,4 százalékát kapta. A második helyen Gondola Zsolt Zoárd áll a Civil Fórum képviseletében 22,6 százalékkal. Harmadik Mándi László (Momentum, az MSZP, az LMP, a Szikra Mozgalom, a DK és a Párbeszéd-Zöldek) 19,13, a negyedik Salánkiné Kuti Zsuzsanna (Mi Hazánk) 8,44 százalékkal. Érvényesen 81 ezren szavaztak.

18 év után új polgármestere lehet Tatának

Helyzetjelentés Komárom-Esztergomból: Tatabányán 94,92 százalékos feldolgozottságnál az ellenzék által támogatott Szücsné Posztovics Ilona 50,25 százalékon áll, fideszes kihívója, Gál Csaba ezzel szemben csak 39,9-en.

A kormánypártokat vigasztalhatja viszont az az erődemonstráció, amit Komáromban és Eszergomban villantottak. Előbbi helyen Molnár Attila 64,44 százalékkal vezet az eddig 35,56 százalékot gyűjtő civil, Szabó Noel előtt. Utóbbi településen már minden szavazatot megszámoltak így a végeredmény: 1. Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP) 70,33 százalék, 2. Bádi Gábor (Szeretgom – civil jelölt) 22,32 százalék, 3. Méhes Szilveszter (Mi Hazánk) 7,34 százalék.

A vármegye legnagyobb meccsét Tatán vívják. A várost 2006 óta irányító fideszes Michl József emberére akadt a helyi civil jelölt, Kvittung Dániel személyében, és 89,47 százalékos feldolgozottságnál úgy tűnik, elveszíti a székét. Borzasztó szoros a verseny, Kvittungnak 41,47, Michlnek 41,2 százaléka van.

Baján a Fidesz nyert

  • Baján szinte biztosan leváltják az eddigi ellenzéki vezetést, az exmomentumos Nyirati Klára helyett Kámánné Dr. Bari Bernadett, a Fidesz-KDNP jelöltje következik majd. 75 százalékos feldolgozottságnál majdnem tíz százalékponttal vezet.
  • Kalocsán a fideszes Filvig Géza nyert, de itt újraszámlálás jöhet, mert összesen 23 szavazat a különbség.
  • Szemereyné Pataki Klaudia is biztosan nyert, a Fidesz-KDNP jelöltje több mint tíz százalékponttal vezet 90 százalék feletti feldolgozottságnál Kecskeméten.
  • Kiskőrösön továbbra is verhetetlen Domonyi László Mihály, mert egyedül indult. A Fidesz-KDNP színeiben.
  • Kiskunfélegyházán a Nemzeti Fórum jelöltje, Csányi József nyert.
  • Kiskunhalason a Fidesz-KDNP jelöltje Fülöp Róbert 15 százalékpontot vert a Mi Hazánk jelöltjére.
  • Kiskunmajsán magabiztosan nyert a fideszes Patkós Zsolt.
  • Lajosmizsén a gazdakörös Fekete Zsolt fordítani tudott és nyert.
  • Tiszakécskén csak 60 százalékos a feldolgozottság, de a fideszes Tóth János annyira vezet, hogy biztosan nyer.

Kovács Gergely: Vitézy Dávidra szavaztam

A Partizán készített interjút készített Kovács Gergellyel, miután biztosnak látszik a győzelme a Hegyvidéken: a kutyapárti elnök ebben a beszélgetésben tudatta, hogy Vitézy Dávidra szavazott a főpolgármester-választáson. (Korábban Baranyi Krisztina, a kutyák fővárosi listavezetője Karácsony Gergely mellett foglalt állást, miután kiderült, hogy a Fidesz támogatja Vitézyt.)

Kovács azt mondta, Karácsonnyal csak politikai kompromisszumok ügyében került kapcsolatban, például DK-sokat érintő visszalépésekről szóló beszélgetésekben. Ezzel szemben Vitézy a közlekedési koncepció kialakításában segített nekik.

Ugyanebben az interjúban elmondta azt is, hogy a sok vitát kiváltó turult ábrázoló szobor a szoborpakba kerül, nem azért, mert turult ábrázol, hanem azért, mert a kerületükben, a szobor közvetlen közelében voltak a „leggázosabb nyilasok”, így nem lehet ott a helye ilyen alkotásnak.

Síri a hangulat a DK eredményváróján

Teljesen elszeparálták a DK-s politikusokat és szimpatizánsokat az újságíróktól az eredményvárónak otthont adó Teréz körúti szállodában. A szervezésből arra lehet következtetni, hogy nem számítanak különösebben jó eredményre és ünneplésre. Eddig egyedül Kálmán Olga tette tiszteletét a sajtó munkatársainál, senki más nem merészkedett ide. Dobrev Klára EP-listavezető majd csak az EP-választás eredményének ismeretében fog majd megjelenni.

Szajki Bálint / 24.hu

A Momentum magabiztosan megnyerhette Terézvárost, és nagy tapsot kapott az újabb behúzott kelet-magyarországi kisebb település

Talán nem lesz nagy meglepetés, de kijelenthetem, hogy Soproni Tamás a szavazatösszesítés szerint már magabiztosan megnyerte a VI. kerületet – jelentette be információi alapján Bedő Dávid. A Momentum parlamenti frakcióvezetője hozzátette: a feldolgozottság még nem teljes, a 2/3 még billeg, de reméljük az is meglesz. Soproni – aki a párt elnökségi tagja – 2019-ben is magabiztosan győzte le az addigi fideszes polgármestert Terézvárosban. A vastaps és az ujjongás nem maradhatott el az egyébként kifejezetten jó hangulatban zajló eredményvárón.

Béres Márton / 24.hu

Kevesebb mint öt perccel később Hajnal Miklós országgyűlési képviselő lépett fel a színpadra, „remélhetőleg már egyre gyakrabban fogunk tudni jó hírekkel szolgálni”, mondta. Keszthelyen Tóth Gergely független, de több ellenzéki párt mellett általuk is támogatott polgármesterjelölt – információik szerint  – szintén megnyerte a választást. Úgy tudjuk, hogy nagy győzelem született, ugyanis a nyolc helyi egyéni kerületből hetet megnyertek Tóth jelöltjei a Zalai városban – mondta a politikus.

Kicsit korábban talán a másik két jelöltjének szólónál is nagyobb vastaps szakította félbe a beszélgetést a nagyteremben, ugyanis 100 százalékos feldolgozottság mellett Kosztin Mihály, a Momentum polgármesterjelöltje 13 év fideszes vezetés után megszerezte Vámospércset. A kisváros még Debrecentől is keletebbre fekszik. Az eredményvárók örömét fokozhatta, hogy nem ez az első kelet-magyarországi kistelepülés, amit a liberális párt behúzott.

Salgótarján is fideszes lehet

Ellenzékiből kormánypárti vezetésű lehet a város.

Több mint 62 százalékos feldolgozottség alapján Kreicsi Bálint (FIDESZ-KDNP-Hajrá, Salgótarján! Egyesület) 47,7, Huszár Máté (SSZE-DK-MSZP-Párbeszéd- ZÖLDEK-Jobbik)  36,3 százalékon áll. Ha ez így marad, akkor 2019-hez képest Eger és Miskolc után Salgótarjánt is elhódíthatja az ellenzéktől a kormánypárt.

Kammerer egyelőre igen, Szebeni úgy tűnik, nem

Bár még csak 12,5 százalékos a feldolgozottság Gödön, eléggé elhúzott ellenfelétől a várost jelenleg is irányító Kammerer Zoltán. A kormánypártok által támogatott egykori olimpikon 70,19 százalékon áll, DK-s kihívójának, Szilágyi László Lajosnak 29,81 százaléka van.

Az viszont lassan kijelenthető, hogy Szebeni Istvánból nem lesz polgármester: Ráckevén 75 százalékos a feldolgozottság, a független Deák Tibornak 51,58 százaléka van, Szebeninek 39,65.

Érden továbbra is magabiztosan vezet az ellenzék által támogatott Csőzik László, 61,41 százalékon áll, a fideszes jelöltnek, Kardosné Gyurkó Katalinnak 32,51 van. A feldolgozottság 77,08 százalék.

Közgyűlési helyzet Szabolcsban, Hajdú-Biharban és Békésben

Abban nincs meglepetés, hogy mindhárom vármegyében a Fidesznek lehet a legtöbb mandátuma, de az arányokban vannak különbségek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében 16,35 százalékos feldolgozottságnál 15 fideszes mandátum lehet, a Mi Hazánknak 4, az Összefogás Megyénkért csapatának 4, a DK-nak pedig 2.

Hajdú-Biharban már a szavazólapok 32,11 százalékát feldolgozták, ott 13 fideszes közgyűlési hely lehet, a Mi Hazánk 4, a Momentum 4, a DK pedig 3 képviselőt küldhet.

Békésben is közel 30 százalékos a feldolgozottság, ott egyelőre 9 mandátuma lehet a Fidesznek a vármegyei közgyűlésben, a Mi Hazánknak 3, a DK-nak és a Momentumnak 3-3.

Rózsa András továbbra is vezet Zuglóban

A legnagyobb harc a fővárosi kerületek közül egyelőre Zuglóban látható, ahol azonban nem akar egyelőre csökkenni a különbség a momentumos Rózsa András és a fideszes Borbély Ádám között: előbbi 35,77 százalékon, utóbbi 31,98 százalékon áll, a feldolgozottság 33,33 százalékos. A jelenlegi polgármester, a szocialista Horváth Csaba már gyakorlatilag kiszállt a versenyből, 22,12 százalékon áll.

Hasonló különbséggel vezet Niedermüller Péter 44,74%-os feldolgozottságnál Benedek Zsolt előtt Erzsébetvárosban: 33,96 százalékkal vezet a jelenlegi polgármester, kihívója 29,78 százalékon áll, a többi jelölt nem fog tudni beleszólni a versenybe.

Ugyancsak tíz százalék alatti a különbség Józsefvárosban: itt Pikó András 48,91%-on áll, Sára Botond a szavazatok 44,22 százalékát mondhatja magáénak, a feldolgozottság 66.67 százalékos.

Szakács Árpád szerint ő nem tartozik semmilyen párt holdudvarába, de Magyar Péterről is megkérdeztük

A Mi Hazánk eredményváróján Szakács Árpádot, a Mediaworks korábbi főszerkesztőjét és Dúró Dóra jelenlegi tanácsadóját is elkaptuk egy rövid interjúra, aki elöljáróban hangsúlyozta, hogy ő pártügyekkel nem foglalkozik, inkább a civil világ meglátásait próbálja a párt felé képviselni:

Nem léptem be a pártba, nem vagyok tag, semmilyen szinten nincsenek kötelezettségeim

– mondta, de azért azt elárulta, hogy a baráti körben ők is tartottak mandátumbecslést, és ezen ő 8,4 százalékos EP-eredményt tippelt a Mi Hazánknak.

Eördögh Lola / 24.hu Szakács Árpád

Dúró tanácsadójaként, illetve a kampány és az országjárás során is az antiglobalista mondanivaló kialakítását próbálta segíteni, mint például „a készpénzvédelem, a digitális állampolgárság veszélyei, és a WHO szerződés hátterével kapcsolatos ügyek”, amelyek a magyar médiában szerinte sajnálatos módon nem nagyon jelentek meg.

Kérdésünkre, hogy van-e még bármilyen kapcsolata a fideszes holdodvarral, egy előzékeny kiigazítással indított:

Én semmilyen párt holdudvarába nem tartoztam, és nem is fogok tartozni. A megyei napilapok központi szerkesztőségét vezettem, és médiafeladatokat láttam el

– mondta, majd azt is felidézte, mi volt az az esemény, amely egy csapásra elvágta őt korábbi közegétől.

Az volt a töréspont, amikor valamivel több, mint két évvel ezelőtt pont a Mi Hazánknak volt egy lezárásellenes tüntetése, és én ott felszólaltam. Ezt követően lényegében 100 százalékban megszakadt minden kapcsolat, mind újságírói, mind pedig baráti, ismerősi fronton.

És hogy mit gondol Magyar Péterről és a Tisza Párt feltűnéséről? Azt Szakács is elismeri, hogy a közvéleménykutatások alapján minden bizonnyal tudtak Magyarék elvinni szavazókat a Mi Hazánktól, de szerinte elég megnézni a Tisza EP-listáját, hogy lehulljon a lepel: „a nagy globális techcégek különböző ügynökei vannak rajta, tehát egyértelmű, hogy ők mit és hogyan fognak képviselni”.

Csökkent Vitézy előnye

18 százalékos feldolgozottságnál a korábbi felére, 3 százalékpontra csökkent Vitézy Dávid előnye Karácsony Gergely főpolgármester előtt, az állás 48,8:45,7 a javára jelenleg. A különbség négyezer szavazat.

Kétszáz szavazat a különbség Győrben Dézsi és Pintér között

Beállt a differencia Győrben Dézsi Csaba András és Pintér Bence között. A Fidesz-KDNP jelöltje nagyon szűken, de vezet 77,32 százalékos feldolgozottságnál.

  1. Dézsi Csaba András 30,61 százalék (13 439 szavazat)
  2. Pintér Bence 30,15 százalék (13 239 szavazat)
  3. Borkai Zsolt 27,74 százalék

Mögöttük nagyon lemaradva a többiek, sorrendben: Glázer Tímea (DK-Jobbik) 3,56 százalék, Koródi István (Mi Hazánk) 2,97 százalék, Kovács László (Civilek Győrért) 2,91 százalék, Balla Jenő (Összefogás Győrért Egyesület) 2,05 százalék.

Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok – így áll most a közgyűlés

A többi vármegyéhez hasonlóan Nógrádban is a Fidesz vezet 52,31 százalékkal (9 mandátum) 19,42 százalékos feldolgozottságnál, ez egyelőre 6 százalékponttal alacsonyabb, mint 2019-ben. A Mi Hazánk jelenleg 3, a DK 2, a Momentum 1 mandátumnál jár.

Hevesben is a Fidesz vezet 50,21 százalékkal 14,98 százalékos feldolgozottságnál, a DK-nak és a Mi Hazánknak 2-2, a 2RK, a Jobbik és a Momentum pedig 1-1 helyet szerezhet.

A szavazatoknak 15,33 százalékát dolgozták fel Jász-Nagykun-Szolnokban, egyelőre a Fidesznek 10, a Mi Hazánknak 3, a DK-nak 2, a Jobbiknak 2, a Momentumnak pedig egy képviselő hely jutna jelenleg.

Olvasói sztorik