Filéző

Hogy lesz egy bankárból sushi szakács?

A Filéző podcast vendége ezúttal Nyul Tamás, a Sushi Sei japán étterem szakácsa, aki nyolc évvel ezelőtt hagyott ott egy banki középvezetői pozíciót, hogy egy japán séf mellett tanulja ki a vendéglátást. De kell-e ehhez tudni japánul? Mi a jó sushi titka? És miért nem tanácsos soha hűtőbe tenni a házhoz rendelt sushi tálat?

Szabadulás az Excel-tábláktól

Nem erre a pályára készültem, alapvetően közgazdasági végzettséggel rendelkezem, és egy banki középvezetői pozícióból csöppentem bele a vendéglátásba. (…) A lehetőség szembe jött családon belül. Váltani is szerettem volna, kiszellőztetni a fejemet az Excel-táblákból, és nagyon jól jött ki a dolog.

Nincs megérkezés

Ez egy élethosszig tartó tanulás, nem szabad úgy gondolnom egyik percben sem, hogy én megérkeztem. A konyhában minden egyes mozdulatunkkal arra törekszünk – akár kóstolás, akár halfilézés közben –, hogy következő alkalommal hogyan lehet jobban csinálni.

A kajaszelfi jó jel

Az külön jó visszajelzés, amikor a nyitott sushi pultunkból fél szemmel odasandítva látom, hogy letették az asztalra, és az első, hogy nyúlnak a vendégek a telefonért és fotózzák a tálat.

Hűtőbe be?

A házhoz szállított sushiknál két-három órára tudunk garanciát vállalni. Ha ezalatt elfogyasztjuk, semmiképpen ne tegyük a hűtőbe, mert a rizs megkeményedik és jelentősen romlik az élvezeti értéke.

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik