Nagyvilág

Egy marék gyommal ment Trumphoz az ír kormányfő

Dublin számára fontos diplomáciai találkozó zajlott le Washingtonban csütörtökön, amikor Donald Trump amerikai elnök fogadta a Fehér Házban Enda Kennyt, az őt rasszistának tartó ír miniszterelnököt. Bizonyára komoly tárgyalásokat folytathattak az ír tőzeg helyzetéről vagy a bostoni játékiparban dolgozó írek munkanélküliségi rátájáról,

de a show-t egyértelműen Kenny szettje lopta el, íme:

Washington, 2017. március 16. Donald Trump amerikai elnök (b) fogadja Enda Kenny ír miniszterelnököt a washingtoni Fehér Házban 2017. március 16-án. (MTI/EPA/Michael Reynolds)

Igen, jól látják, egy csokor gyomot – pontosan csoffadt lóherét – tűzött az öltönyzsebébe a kormányfő. Már a rikító zöld nyakkendő se volt semmi, ez a kis zászlós kitűzővel el is helyezte Kennyt a világtérképen. De mit keres ott a lóhere (és vajon egy marék humuszos táptalajt is a zsebbe tettek neki)? Írország nemzeti ünnepe közeleg, amit a legkeményebben az amerikai ír közösség ünnepel meg: a Szent Patrik-nap. Az írek és Patrik egyik szimbóluma a zöld növény, de azért ha az ember nem ír, elég furán nézhet ki egy marék gyommal a világ legnagyobb hatalmú vezetője mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik