Foci

Letartóztatták a Monaco tulajdonosát, mielőtt négyet kapott a csapata

Nagyon nehéz napja van az AS Monacónak. A csapat 4-0-ra leszerepelt a Bajnokok Ligájában hazai pályán, a vendég Club Brugge ráadásul 24 perc alatt már hárommal vezetett, az is benne volt a pakliban, hogy még csúnyább verést kap a francia csapat.

Érdemes azonban figyelembe venni, hogy

néhány órával a BL-mérkőzését előtt őrizetbe vették a Monaco tulajdonosát, Dmitrij Ribolovljevet. A Monaco 51 éves orosz tulajdonosát kedd reggel saját otthonában keresték fel bírósági végzéssel, délután pedig őrizetbe is vették.

A független francia oknyomozó lap, a Mediapart súlyos pénzügyi visszaélésekkel gyanúsítja a klub azonban cáfol minden vádat. Az iratok alapján azonban úgy tűnik, Ribolovljev hongkongi és brit Virgin-szigeteki offshore-céghálón keresztül, színlelt szponzori szerződés formájában forgatta a saját pénzét. Erre azért volt “szükség”, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénzügyi fair play szabályának megfeleljen.

A Monacónak Thierry Henry vezetőedzői kinevezése sem segített, csapata továbbra is nyeretlen és utolsó előtti a Ligue 1-ben, a BL-ben négy csoportmérkőzésen egy pontot gyűjtöttek a piros-fehérek.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 4 csoportmeccs

A csoport:

Monaco – Brugge 0-4 (0-3)

C csoport:

Crvena zvezda – Liverpool 2-0 (2-0)

Nyitókép: Michael Steele/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik