Ziccer

Realitás? Álom? Elvárás? A magyar Eb-esélyek nyomában

Vannak még olyan játékosok az utánpótláskorúak között, akik élnek-halnak egy klubért? Mi az oka annak, hogy beindult az edzőkeringő az európai topfutballban? Mit nézett be Xabi Alonso az Atalanta ellen? Ezeket a kérdéseket veséztük ki az adás nagy részében, a végén pedig az Eb-felkészülés jegyében ránéztünk arra is, hogy hogy néznek ki most a németek, és hogy számunkra a továbbjutás realitás, elvárás vagy álom-e? Mindezekben segítségünkre Brodarics Tamás, a Score Training System szakmai vezetője volt.

Hiába nyert simán a Soroksár ellen a Vasas, a Győr ajkai győzelmével eldőlt, hogy jövőre is a másodosztályban fognak szerepelni az angyalföldiek. Anyagi okokra visszavezetni a feljutás elmaradását nem lehet, hiszen volt mit a tejbe aprítani a Vasasnál az elmúlt években – ezt példázza a keret alkotó volt válogatott játékosok sora. Ez volt az alaphelyzet, amiből adódott a kérdés, hogy meddig tartható fenn ez a klubmodell és mikor jön el az az idő, amikor az utánpótláshoz kell nyúlni. Ezt ugyan nem fejtettük meg, de ettől egy kicsit elkanyarodva beszéltünk arról, hogy van-e klubszeretet a mai utánpótláskorú játékosokban, valamint arról is szót ejtettünk, hogy miközben a magyar labdarúgás szakmailag nem centralizált, anyagilag igen.

Ten Hag megnyerte a Manchester Uniteddel az FA-kupát, ezzel megmente a manchesteriek szezonját – és a saját állását is? Innen indulva jutunk el oda, hogy a futball a korszellem leképeződése és hogy a közösségi médiában írt kommentek hogyan lehetnek döntésbefolyásoló tényezék egy klubnál. 51 veretlen meccs után az 52. nem jött össze, ami egy kupába került a Bayer Leverkusennek. Az Atalanta presszingje megfojtotta a németek játékát. Hol rontotta el Xabi Alonso?

Az adás végén megkezdtük a felkészülést az Eb-re. Először a német keretet vettük górcső alá. Jó hír: idén Goretzka biztos nem fog ellenünk gólt lőni az utolsó pillanatban. A magyar válogatott kapcsán pedig arról beszélgettünk, hogy álom, realitás vagy elvárás-e a csoportból való továbbjutás.

Ha szeretnél olvasni is arról, hogy miért a futball a világ legcsodálatosabb játéka, akkor regisztrálj a 24.hu-ra, ami után hozzáférhetsz a Sport24 tartalmaihoz és még mellette Kele János hetente érkező Eb-hírlevelére is feliratkozhatsz!

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik