Sport

Ötgólos hátrányból mentette döntetlenre BL-rangadóját a Győr

MTI/Krizsán Csaba
MTI/Krizsán Csaba

A címvédő Győri Audi ETO KC 32-32-es döntetlent játszott a dán Odense otthonában vasárnap a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában.

A győriek a BL-ben rekordot jelentő 47 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek. Az elmúlt három évben 41 győzelem és hat döntetlen a mérlegük.

A vendégek keretéből csak a hosszú ideje sérült Puhalák Szidónia hiányzott az európai szövetség által a hét rangadójának választott mérkőzésről. Nagy iramban kezdődött a meccs, a házigazdák a kilencedik percben vezettek először, és már a kezdeti szakaszban létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak. Danyi Gábor időkérése után csak annyiban változott a játék képe, hogy az Odense már nem cserélte le a kapusát támadásban, és ez az eredményen is meglátszott, mert egy 3-0-s sorozattal fordított a Győr. A vendégek szélsői meglepően pontatlanul lőttek, ennek ellenére csapatuk csak egygólos hátrányban volt a szünetben. A 18-17-es eredményt Eduarda Amorim alakította ki időn túli szabaddobásból, írja tudósításában az MTI.

A 40. perc után a világbajnok holland Lois Abbingh vezérletével megléptek a dánok, és egy 6-2-es sorozat végén 27-23-ra vezettek. Kapusteljesítményben és védekezésben nagy volt a különbség a két csapat között a hazaiak javára, ezért az ETO-nak az utolsó tíz percben ötgólos hátrányt kellett ledolgoznia. Az Odense bokasérülés miatt a hajrára elveszítette egyik legjobbját, a korábban éppen a győrieket erősítő holland Nycke Grootot, ezt kihasználva a vendégeknek 70 másodperccel a vége előtt sikerült egyenlíteniük.

A dánok a meccs jelentős részében jobban, dinamikusabban és lendületesebben játszottak, az ETO viszont ismét nagyot küzdött a hajrában, ennek köszönhette a pontszerzést. A mezőny legeredményesebb játékosa Abbingh volt, aki 16 lövésből 11 gólt dobott. Vendégoldalon Amorim tíz kísérletből hétszer talált be.

Az öt győzelemmel és négy vereséggel álló Ferencváros szerdán a Metz, a hét sikerrel és három döntetlennel rendelkező Győr pedig szombaton az ugyancsak francia Brest Bretagne csapatát fogadja a BL csoportkörében.

Bajnokok Ligája-csoportkör, 11. forduló, B csoport

Odense HB (dán)-Győri Audi ETO KC 32-32 (18-16)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik